ChristenUnie Utrecht: Zondagsopenstelling gedoogd?

woensdag 14 september 2005 16:28

Winkels die toch open zijn op zondag. In Ons Stadsblad werd deze gang van zaken aan de kaak gesteld. Deze krant liet ook zien dat een groot deel van de supermarkten helemaal niet zat te wachten op een zondagsopening. Oneerlijke concurrentie dus, want winkels die zich houden aan de regels moeten zo hulpeloos toekijken hoe anderen hun klanten trekken. Hulpeloos? Ja, want hoewel de gemeente niet heeft besloten tot een uitbreiding van de koopzondagen (zoals de bevolking uitsprak tijdens het referendum), heeft ze geen actie ondernomen om toe te zien op de handhaving van de bestaande regels. Buiten de binnenstad kunnen winkels blijkbaar ongegeneerd open gaan.

ChristenUnie Utrecht vond dat hoogst merkwaardig. Mensen moeten de overheid als een betrouwbaar orgaan zien en zij moet zich dus aan haar eigen regels te houden. De ChristenUnie was op voorhand al tegen een referendum, zeker als het gaat over onderwerpen die geen referendum nodig hebben omdat de verkozen vertegenwoordiging van de burgers in de raad hier een duidelijke uitspraak over kan doen. Maar nu blijkt dus dat de gemeente geen consequenties heeft verbonden aan de uitslag van het referendum. En deze halfwassen houding mag een gemeente volgens ons niet vertonen. De ChristenUnie fractie stelde daarom schriftelijke vragen.

Het antwoord op de vragen is nog niet ontvangen. Wel heeft de fractie gezien dat haar vragen breed gedragen worden. Leefbaar Utrecht, PvdA, VVD, GroenLinks en het CDA hebben laten weten dat ze het eens waren met de vragen. Onder deze fracties bevinden zich alle collegepartijen. Erika Klap, fractiemedewerker van ChristenUnie Utrecht: "Nu moeten we nog horen wat de reactie van het college is en of ze van plan zijn acties te ondernemen in de richting van ondernemers die de winkeltijdenwet overtreden."

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Utrecht: Zondagsopenstelling gedoogd?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > september

Geen berichten gevonden