ChristenUnie Stadskanaal in actie voor vrijwilligers

dinsdag 18 oktober 2005 19:06

De ChristenUnie in Stadskanaal wil zich hard maken voor de positie van vrijwilligers. Daartoe heeft zij verzocht een motie die de gemeenteraad van Schinnen onlangs aannam, op de commissieagenda te plaatsen.
 
ChristenUnie Stadskanaal is van mening dat het verenigingsleven een belangrijke peiler in onze samenleving. Verenigingen zijn afhankelijk van voldoende vrijwilligers, maar juist de positie van de vrijwilliger wordt steeds moeilijker.
 
Door toenemende wet- en regelgeving wordt het functioneren van vrijwilligers aangetast en soms zelfs belemmerd. Er is een nog steeds groeiende behoefte aan vrijwilligers, maar er is onder andere door wijzigende omstandigheden op de  arbeidsmarkt een dalend aanbod. Daarom wordt aangedrongen om meer rekening te gaan houden met de positie van vrijwilligers bij het beoordelen van nieuwe gemeentelijke wet- en regelgeving en bij provincie en rijk op hetzelfde aan te dringen. Ook wordt gevraagd om knelpunten in de huidige wet- en regelgeving op te sporen en met betrokkenen te zoeken naar oplossingen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Stadskanaal in actie voor vrijwilligers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > oktober

Geen berichten gevonden