ChristenUnie boekt 150% winst in Teylingen

woensdag 30 november 2005 23:05

ChristenUnie mist op haar na tweede zetel in Utrechtse Heuvelrug

De ChristenUnie is bij de herindelingsverkiezingen in Teylingen nipt een zetel in de gemeenteraad misgelopen. Slechts 21 stemmen was de partij verwijderd van een restzetel. Deze laatste restzetel is naar de VVD gegaan die daarmee 7 in plaats van 6 zetels haalde. CDA haalde 7 zetels, PvdA 5, Trilokaal 3 en D66 één. De ChristenUnie deed voor het eerst mee in de gemeente waarin de oude gemeenten Warmond, Voorhoud en Sassenheim zijn opgegaan.

Hoewel de ChristenUnie geen zetel haalde is de partij niet ontevreden met de uitslag. Met 363 stemmen behaalde de ChristenUnie 150% meer stemmen in vergelijking tot de laatste Tweede Kamerverkiezingen toen 145 stemmen werden behaald.

Frans Nederstigt, lijsttrekker van de ChristenUnie in Teylingen: "Winst is niet alleen in zetels uit te drukken. Het gaat tenslotte om mensen. Er zijn in een heel korte tijd toch 363 mensen geweest die er van overtuigd raakten dat een stem op de ChristenUnie een goed idee zou zijn voor deze gemeente. Daar zijn we erg blij mee. Bovendien stemt het hoopvol omdat we in vier jaar vast nog veel meer kunnen bereiken."

Heuvelrug

Ook in de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug waren er verkiezingen. De ChristenUnie haalde hier met 945 stemmen één zetel. Een tweede zetel werd op een haar na gemist doordat de laatste restzetel naar de VVD ging waardoor de VVD uitkwam op 7 zetels. De ChristenUnie kwam 72 stemmen tekort voor deze tweede zetel. In Utrechtse Heuvelrug haalde verder het CDA 6, PvdA 4, D66 2, SGP 2, GroenLinks 4, SP 2 en de lokale BVH 1 zetel.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie boekt 150% winst in Teylingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > november

Geen berichten gevonden