‘Kabinet, ga niet 130 per uur door de zorg en pgb!’

20110623-pgb-demonstratie-plein-slob-156donderdag 23 juni 2011 17:42

‘Dit is een Kabinet wat heel graag 130 kilometer per uur wil rijden, maar dat moet je niet in de zorg doen’, zei Tweede Kamerfractievoorzitter Arie Slob donderdag bij de demonstratie tegen de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (PGB) op het Plein. “Rutte moet de alternatieven die aangedragen worden door PGB-organisaties als Per Saldo serieus gaan nemen, en niet nu brokken gaan maken die niet te herstellen zijn."

Volgens Slob zijn er alternatieven mogelijk als het gaat om de bezuinigingen op het pgb. Zo kan er volgens hem winst behaald worden door zorgvuldiger met de intake bij een pgb-aanvraag om te gaan. Nu wordt er soms telefonisch een pgb toegekend, zonder dat iemands situatie goed onderzocht is.

(Bekijk hieronder een videoverslag van de demonstratie)

In het Kamerdebat donderdagmiddag stelde Tweede Kamerlid Esmé Wiegman, woordvoerder Volksgezondheid, dat het weliswaar ‘logisch en verdedigbaar is dat in een tijd waarin grote bezuinigingen moeten worden doorgevoerd, ook kritisch wordt naar de inzet van de middelen die naar de zorg gaan. Maar het is niet logisch om de bestaande zorgvraag te ontkennen omdat er bezuinigd moet worden.’

Wiegman: “De voorstellen die nu voorliggen gaan uit van onjuiste veronderstellingen, leiden tot meerkosten in de toekomst en doen de keuzevrijheid voor grote groepen zorgvragers teniet.” Een voorstel van de ChristenUnie samen met andere oppositiepartijen om de pgb-maatregelen uit te stellen tot de beide plannen gedegen doorgerekend zijn (zowel het voorstel van het kabinet als het alternatief van Per Saldo) door een neutraal onderzoeksbureau, is donderdag door een kamermeerderheid afgewezen.

Download hieronder het Omleidingsbord 'Rutte, take care!' en zet hem op je eigen site, Facebook, Hyves en/of Twitter!

Meer foto's van de demonstratie en het debat op Facebook (voeg ons meteen toe als vriend)

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Verkeersbord-omleiding-bezuinigingen-RGB-200px13,4 kBimage/pngdownload
Verkeersbord-omleiding-bezuinigingen-RGB-PNG-groot45,1 kBimage/pngdownload
Labels
Arie Slob
Esmé Wiegman
Tweede Kamer
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op '‘Kabinet, ga niet 130 per uur door de zorg en pgb!’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden