Tegenbegroting ChristenUnie: solide en toekomstgericht

20110623-pgb-demonstratie-plein-slob-156maandag 19 september 2011 14:00

De ChristenUnie laat in haar tegenbetoging voor 2012 zien dat bezuinigen en toekomstgericht beleid samen kunnen gaan. Fractievoorzitter Arie Slob: ,,Wij staan met onze tegenbegroting niet tegenover het kabinet, maar we sturen bij waar het anders kan en absoluut anders moet.”

De ChristenUnie zet in op drie terreinen: meer investeren in een duurzame economie en bevorderen van werkgelegenheid, behoud van het sociaal fundament en ruim baan voor jongeren en gezinnen.

In de plannen van de ChristenUnie wordt arbeid goedkoper en creëert de partij werkkansen voor iedereen, ook voor oudere werknemers en Wajongers. De ChristenUnie stimuleert innovatie in het MKB en investeert fors in het OV.

De ChristenUnie corrigeert de tweekindpolitiek van het kabinet en zet in op de ondersteuning van het combineren van arbeid en zorg. Het verzacht de kabinetsplannen voor de PGB en de GGZ.

Omdat de jongeren de burgers zijn van morgen trekt de ChristenUnie extra geld uit voor onderwijs en arbeidsmogelijkheden van jongeren. De partij investeert meer dan het kabinet in veiligheid waaronder politie, brandweer en defensie.

De ChristenUnie durft ook te hervormen, ondermeer op het terrein van de woningmarkt. Stilstand op dit terrein betekent straks nog grotere problemen.

Het EMU-saldo loopt in de ChristenUnie-begroting niet verder op, de lastenverzwaring en lastenverlichting lopen voor zowel bedrijven als burgers nagenoeg rond.

Inmiddels heeft het CPB de tegenbegroting van de ChristenUnie doorgerekend en haar reactie gegeven op de cijfers van de ChristenUnie. De conclusies van het CPB zijn te lezen in de bijlage hieronder.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
cpb-notitie-21sept2011-tegenbegroting-2012-christenunie304,4 kBapplication/pdfdownload
Labels
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > september

Geen berichten gevonden