Meerderheid Kamer steunt motie ChristenUnie willekeurige afschrijving

Carola Schouten op weg naar de plenaire zaal-610woensdag 09 november 2011 12:55

ChristenUnie Kamerlid Carola Schouten is blij met de steun van een meerderheid van de Kamer als het gaat om de motie over de willekeurige afschrijving. Dinsdag stemde een meerderheid voor het voorstel om de willekeurige afschrijving ook in 2012 te behouden als crisismaatregel. Schouten: ,,Het is mooi dat een meerderheid van de Kamer een uiterste poging wil doen om de willekeurige afschrijving volgend jaar te behouden. In tijden van economische neergang is dat voor bedrijven van cruciaal belang.”

De willekeurige afschrijving is aan het begin van de crisis in 2009 ingevoerd om bedrijven de mogelijkheid te geven nieuwe bedrijfsmiddelen versneld af te schrijven. Bij het aanschaffen van nieuwe producten worden de kosten over het aantal jaren verspreid waarin het bedrijfsmiddel wordt gebruikt. De willekeurige afschrijving zorgt er voor dat er eenmalig kosten worden gemaakt bij de aanschaf van nieuwe bedrijfsmiddelen zoals zuinige personenwagens en taxi’s. Hierdoor betaalt een bedrijf minder belasting.

Schouten vindt het belangrijk dat dit voordeel ook in 2012 beschikbaar blijft aangezien de economische crisis ook in 2012 zijn weerslag zal hebben op de betalingsverplichtingen die bedrijven hebben. ,,De crisismaatregel is van grote waarde geweest voor de bedrijven en ik hoop dat het kabinet beslist de maatregel van de willekeurige afschrijving in 2012 te verlengen.” aldus Schouten.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie willekeurige afschrijving20,0 kBapplication/msworddownload
Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > november

Geen berichten gevonden