Kamermeerderheid wil extremistische shariageleerde weren uit Nederland

Pers-camera's-in-de-mediawoensdag 15 februari 2012 15:42

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt de ChristenUnie in haar verzet tegen de komst van sjeik Haitham al-Haddad aanstaande vrijdag op een symposium van de Vrije Universiteit in Amsterdam. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: ,,Al-Haddad staat bekend om antisemitische uitspraken als ‘Joden zijn een van de legers van de duivel’, ‘Joden zijn de vijanden van God, ‘Joden zijn de afstammelingen van apen en varkens’, en dat het ‘noodzakelijk is om joden en christenen te haten’. Hij heeft gepleit voor steniging en het afhakken van handen en is van mening dat het getuigenis van een vrouw slechts de helft waard is als een getuigenis van een man?’ De ChristenUnie wil, evenals de VVD, PVV, CDA en SGP dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie Al-Haddad de toezegging tot Nederland wordt ontzegd. De partijen hebben hierover spoedvragen aan het kabinet gesteld.

Schriftelijke vragen namens de leden Voordewind (ChristenUnie), Van Klaveren (PVV), Van der Staaij (SGP), Van Nieuwenhuizen-Wijbenga (VVD) en Ormel (CDA) aan de Minister van Veiligheid & Justitie en de Minister van Binnenlandse Zaken over de komst van een extremistische imam naar Nederland.

 

1)      Heeft u kennis genomen van het artikel ‘VU moet extremistische shariageleerde weren’? 

2)      Is het juist dat sjeik Haitham al-Haddad bekend staat om antisemitische uitspraken als ‘Joden zijn een van de legers van de duivel’, dat joden ‘de vijanden van God, en de afstammelingen van apen en varkens’ zijn, dat het ‘noodzakelijk is om joden en christenen te haten’, dat hij gepleit heeft voor steniging en handen afhakken en dat hij van mening is dat het getuigenis van een vrouw slechts de helft waard is als een getuigenis van een man?

3)      Bent u bereid om sjeik Haitham al-Haddad de toegang tot Nederland te ontzeggen? Zo nee, waarom niet?

4)      Bent u bereid deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden daar sjeik al-Haddad aanstaande vrijdag te gast is op een islamitisch symposium op de Vrije Universiteit in  Amsterdam?

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > februari

Geen berichten gevonden