Arie Slob over de CPB-cijfers: het kabinet moet vol aan de bak

donderdag 01 maart 2012 08:58

ChristenUnie-leider Arie Slob: ,,Het kabinet moet vol aan de bak. Het verwachte begrotingstekort van 4,5 procent en de oplopende werkloosheid vraagt om gerichte ingrepen. Herstel en behoud van werkgelegenheid moet hoge prioriteit hebben."

Om te beginnen moeten de kosten van arbeid verlaagd worden om daarmee de werkgelegenheid te versterken. Daarnaast zal er gewerkt moeten worden aan begrotingsherstel. Vanwege het verwachte tekort in 2015 van 3,3 procent zal dat moeten gebeuren met een nieuw pakket maatregelen waarbij structurele hervormingen van de woningmarkt, de zorg en de arbeidsmarkt een prominente plaats zal moeten innemen. Met name de zorgelijke ontwikkelingen op de woningmarkt schreeuwen om snelle duidelijkheid.

Slob: "Mijn oproep aan het kabinet is: hak nu knopen door en schuif moeilijke besluiten niet voor je uit. Doe dat wel op een verantwoorde manier. Zo is er al stevig gekort op ontwikkelingssamenwerking en chronisch zieken en gehandicapten. Het zou onverantwoord zijn daar nu opnieuw miljarden weg te halen."


Tweede Kamerlid Carola Schouten, woordvoerder Economie en Financiën, was donderdagavond te gast bij De Vijfde Dag en ging in debat met oud-VVD-Kamerlid Arend-Jan Boekestijn over de mogelijkheden om te bezuinigen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Labels
Arie Slob
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden