ChristenUnie in de media 25/02 t/m 2/3

indemedia-bannervrijdag 02 maart 2012 17:25

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Vrijdag 2 maart


Kinderpardon
Maurowet, kinderpardon, wortelingswet. Er zijn een aantal termen waarmee hetzelfde bedoeld wordt: het gaat om een wetsvoorstel van de ChristenUnie en PvdA om ‘gewortelde’ asielkinderen als het ware een ‘pardon’ te geven. Dat ‘pardon’ slaat weer op een ondersteunend initiatief van GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi die gemeenteraden heeft opgeroepen hun burgemeester ertoe te bewegen om bij minister Leers (CDA) te pleiten voor een oplossing voor kinderen die al geruime tijd in Nederland wonen. Dat is inmiddels al in 105 gemeenten gebeurd, meldt het ND.

Katholiek
Wordt de ChristenUnie katholiek(er)? Volgens het katholieke lid en tevens historicus Remco van Mulligen wel. Hij betoogt in een column op de website van het Katholiek Nieuwsblad dat de CU steeds katholieker wordt en dat beide ook steeds beter samengaan.


Donderdag 1 maart


Miljarden
Carola Schouten zat tegenover oud-VVD-Kamerlid Arend-Jan Boekestijn bij EO De Vijfde Dag in een zoektocht naar mogelijke bezuiningsposten, nu de cijfers van het CPB nog onweer voorspellen dan verwacht was.

‘Het kabinet moet vol aan de bak’, reageerde Arie Slob op de CPB-cijfers. Zie o.a. BNR.

Arie Slob voor de camera van de NOS

Jeugdzorg
Hulp van jeugdzorginstellingen mag niet stoppen als jongeren ook nog verslaafd zijn, aan bijvoorbeeld alcohol, drugs of porno danwel games op internet. Er moet daarom een strakkere aansluiting komen tussen jeugdzorg en verslavingszorg. Dat stelt ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman vandaag voor, tijdens een debat in de Tweede Kamer over het drugsbeleid. ND.nl


Dinsdag 28 februari


Open ruggetje
Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) ziet geen reden om het beleid rondom euthanasie bij baby's met een open rug aan te passen. Dat heeft Schippers dinsdag in de Tweede Kamer gezegd in reactie op vragen van de ChristenUnie. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman is erg wel teleurgesteld in deze reactie van de minister. "De minister gaat totaal voorbij aan de feiten die in de studie over deze levensbeëindiging naar voren komen. Baby's die worden geboren met een open ruggetje lijden bijna nooit pijn. In de zeldzame gevallen dat er wel sprake is van pijn, valt die goed te bestrijden. Er wordt te snel besloten het leven van zulke baby's te beëindigen." Lees hier bericht op het ND. Lees ook ons eigen bericht hierover. Minister Schippers heeft in reactie wel toegezegd te zullen gaan praten met ouders van kinderen met een open ruggetje: zie het bericht hierover van het ND.

Statiegeld
De ChristenUnie voerde dinsdag actie voor het behoud van statiegeld op flessen. Op het Plein in Den Haag organiseert de ChristenUnie dan een manifestatie. Lees hier een bericht op de site van het ND (betaald). Lees ook ons eigen bericht (met videoverslag). Meer informatie over de statiegeldactie en het voorstel de regeling uit te breiden naar kleine flesjes en blikjes is hier te lezen. 7 maart debatteert de Kamer hierover.


Maandag 27 februari


Geworteld
Gewortelde asielkinderen moeten hier gewoon kunnen blijven vinden ChristenUnie, PvdA en GroenLinks. Maandag diende eerste twee partijen een initiatiefwetsvoorstel in. Bekijk hier de reportage van Nieuwsuur.

NOS-radio 1: 'Als je acht jaar in Nederland bent, moet je in Nederland kunnen blijven'

Opunie

De debatsite van het Wetenschappelijk Instituut gaat in ‘winterslaap’. De site kon ondanks de kwalitatieve bijdragen toch niet rekenen op bezoekersaantallen die de inspanning rechtvaardigden. Lees hier de verklaring op Opunie. www.opunie.nl en het bericht op het ND.nl.


Zaterdag 25 februari


CDA
ChristenUnie-leider Arie Slob hoopt dat de komende bezuinigingsronde niet uitdraait op het zoeken van miljarden ‘met de calculator in de hand’. Het is tijd voor hervormingen. ‘Het CDA moet nu de rug recht houden.’ En daarbij kan het op de steun van de ChristenUnie rekenen, zegt Slob in een uitgebreid interview met het Nederlands Dagblad.

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 25/02 t/m 2/3'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden