ChristenUnie in de media 12-03 t/m 16-03

indemedia-bannervrijdag 16 maart 2012 12:00

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.


Zaterdag 10 maart

Een meerderheid van de gemeenteraad van Lingewaal heeft een motie aangenomen over kinderpardon. Eerder was een dergelijke motie al aangenomen in Gorinchem, Woudrichem en Leerdam.

AD (gedrukte editie)

Catshuis

Terwijl VVD, CDA en PVV al weer een week in het diepste geheim op het Catshuis onderhandelen over extra bezuinigingen, staat de oppositie machteloos buiten. In STUDIO DEN HAAG, deze week opgenomen voor het hek van het Catshuis, Mariëtte Hamer (PvdA) en Arie Slob (CU) in gesprek met Sebastiaan Meijer (NOS Den Haag) over buiten staan, slim bezuinigen en hun eigen ervaringen met crisisberaad in het laatste kabinet-Balkenende.


Maandag 12 maart

Het moet makkelijker worden om er achter te komen waar je schulden hebt. Veel mensen komen nu in de financiële problemen omdat ze geen overzicht meer hebben over hun financiën. Dat zegt ChristenUnie Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn

AD, blz 9

Irak

De regering moet ophouden met het terugsturen van homoseksuele, biseksuele, lesbische en transgender (LHBT) asielzoekers naar Irak, omdat zij hun leven daar niet zeker zijn. Dat eist Kamerlid Joël Voordewind

nieuws.nl, nd.nl en rd.nl


Dinsdag 13 maart

De gemeente Arnhem moet het aantal kaarten voor burgers voor de nieuwjaarsreceptie verdubbelen tot pakweg vierhonderd stuks. Dat zou een goede stap zijn om het evenement van het imago van elitefeestje af te helpen, denkt raadslid Addy Plieger van de ChristenUnie.
gelderlander.nl

De toenemende schuldenproblematiek vraagt om een cultuuromslag, stelt ChristenUnie-Kamerlid Ortega-Martijn. Maandag hield de Tweede Kamer op haar initiatief een rondetafelgesprek over dit thema.

rd.nl

Winkeltijden

Een overgrote meerderheid van de winkeliers in Capelle aan den IJssel voelt niets voor winkel­openstelling op zondag. Dit bleek maandag uit de resultaten van een enquête die de fracties van SGP en ChristenUnie van Capelle aan den IJssel hebben laten uitvoeren.
RD


Woensdag 14 maart

Ergernis nummer 1

Hondenbezitters die hun trouwe viervoeter uitlaten zonder hondenpoepzakje bij zich te hebben, moeten meteen op de bon worden geslingerd. De ChristenUnie Harderwijk pleit in een notitie hondenpoep voor hardere maatregelen tegen ergernis nummer één.
Het Kontakt Veluws Nieuwsblad

Bethlehem

De sluiting van een Arabische baptistenkerk in Bethlehem op gezag van de Palestijnse Autoriteit, is onaanvaardbaar. Dat heeft Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) woensdag gezegd.
ND

Statiegeld

De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid) moet een vuist maken naar Den Haag om de statiegeldregeling te behouden. Een meerderheid van de raad is voornemens een motie van de ChristenUnie/SGP te steunen
AD, Editie rotterdam

Nationale onderwijsdag

De kans dat de nationale onderwijsdag die ChristenUniefractievoorzitter Slob zaterdag organiseert, zal slagen, is gisteren aanzienlijk toegenomen. VVD-Kamerlid Elias verklaarde zich namelijk bereid om onderwijsbond AOb weer als gesprekspartner te aanvaarden. Het liberale Kamerlid zei dat gisteren, nadat hij een excuusbrief van de onderwijsbond had ontvangen. Elias gaat daarom zaterdag naar de nationale onderwijsdag.
RD

De relatie tussen ChristenUnie en SGP

De voorzitters van de jongerenorganisaties van de ChristenUnie en SGP schrijven elkaar brieven in het Reformatorisch Dagblad. Voordeel daarvan is dat iedereen kan meelezen. Een discussie over de inzet voor godsdienstvrijheid. Robert Heij vindt dat de SGP-jongeren ook voor die vrijheid van andersgelovigen moeten opkomen.

De open brief van Robert Heij (Perspectief) en de reactie daarop van Jacques Rozendaal (SGP-jongeren)


Donderdag 15 maart

Onderwijsdag
ChristenUnie-leider Arie Slob brengt zaterdag politici en vertegenwoordigers van het onderwijs in Amersfoort bijeen om de verslechterde verhoudingen te verbeteren.
Vrijwel alle politieke partijen zijn vertegenwoordigd en ook minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) is van de partij. De PVV is er niet. Vanuit het onderwijsveld zijn de PO-Raad, VO-raad, AOb, CNV Onderwijs en de Besturenraad aanwezig.
Trouw

Grafkosten

De ChristenUnie wil dat er een einde komt aan de grote prijsverschillen van graven tussen gemeenten. De partij wil dat er landelijke regels komen, zodat prijsstijgingen en verschillen tussen gemeenten binnen de perken blijven. Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn maant minister van Binnelandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) tot actie.
ND

Zijn SGP'ers leuke mensen?

Die vraag probeert Gert Jan Segers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, te beantwoorden in zijn column in het ND.


Vrijdag 16 maart

Ook RTV Utrecht maakt melding van de Nationale Onderwijsdag die zaterdag in Amersfoort plaatsvindt. RTV Utrecht

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 12-03 t/m 16-03'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden