ChristenUnie in de media 19-03 t/m 23-03

indemedia-bannervrijdag 23 maart 2012 14:09

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Zaterdag 17 maart

Een overzicht van de berichtgeving over de Onderwijsdag.

nu.nl, nos.nl, nd.nl, trouw.nl, aob.nl

En de reactie van minister Marja van Bijsterveldt

nos.nl

NL Doet

In het kader van NL Doet heeft de fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht afgelopen zaterdag geklust op een kinderboerderij trok.

hetkompassliedrecht.nl

Op zaterdag 17 maart hebben het Platform van Kerken en de ChristenUnie Woudenberg meer dan 20 dozen met boodschappen ingezameld in de Albert Heijn voor de Voedselbank Amersfoort en omstreken. De inzamelingsactie vond plaats in het kader van NL Doet.

dewoudenberger.nl

De ChristenUnie wil van staatssecretaris Atsma opheldering over berichten in deze krant dat het Alders-akkoord over Schiphol op springen zou staan.

haarlemsdagblad.nl

In het programma 'Over Flevoland gesproken' Roelof Siepel van de ChristenUnie. Hij bepleit een onderzoek naar de provinciale besluitvorming rond Oostvaarderswold.


Maandag 19 maart

Het staatshoofd speelt in de toekomst geen rol meer bij de kabinetsformatie na nieuwe landelijke verkiezingen. De reactie van Arie Slob hierop

trouw.nl

De ChristenUnie in Terneuzen wil dat de gemeente zich distantieert van het meldpunt van de Partij voor de Vrijheid (PVV) voor overlast van mensen uit Midden- en Oost-Europa.

bndestem.nl


Dinsdag 20 maart

Arie Slob constateert in het Kamerdebat over het vertrek van PVV-Kamerlid Brinkman dat dit wel op een saillant moment is gebeurd.

Reacties op CPB-rapport van o.a. Arie Slob en Carola Schouten
volkskrant.nl

De gemeenteraad van Den Helder nam maandag een motie van de ChristenUnie (CU) aan voor het niet uitzetten van asielkinderen die door jarenlang verblijf in ons land vernederlandst zijn.

dichtbij.nl


Woensdag 21 maart

De ChristenUnie wil dat de vrije uitkering voor Caribisch Nederland snel omhoog gaat, zodat de overheden hun verantwoordelijke taken kunnen uitvoeren.

rnw.nl en de bijdrage van Cynthia Ortega

Het jaar 2012 is uitgeroepen tot Jaar van de Historische Buitenplaats. Daarom organiseert de statenfractie van de ChristenUnie dit voorjaar een serie excursies op buitenplaatsen met een rijke historie. Afgelopen zaterdag was het Baarnse bos aan de beurt.

dichtbij.nl


Donderdag 22 maart

Zwemles

Een meerderheid van de raad in Twenterand steunt het voorstel van raadslid Carla Hilberink van de ChristenUnie om zwemlessen te vergoeden voor kinderen van minima. Het gaat om het behalen van het zwemdiploma A. Lees het bericht van De Twentse Courant Tubantia.

Elburg

De ChristenUnie Elburg heeft per 2 april een nieuwe fractievoorzitter. Huidig fractievoorzitter Harry de Boer geeft de voorzittershamer door aan fractiegenoot Jenny van de Weg. De afgelopen twee jaar heeft De Boer het voorzitterschap op zich genomen. Hij blijft nog aan als raadslid voor de ChristenUnie tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Dat meldt De Stentor.


Vrijdag 23 maart

Praten

De ChristenUnie is bereid om het kabinet aan een meerderheid te helpen, tenminste als de regeringspartijen met fatsoenlijke plannen uit het Catshuis komen. Toch wil partijleider Arie Slob zich niet de nieuwe gedoger noemen. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad (gedrukte editie). Slob zegt geen verkiezingen te willen omdat het onverantwoord zou zijn op dit moment: "We zitten middenin een crisis, de staatsschuld loopt met 940 euro per seconde op. Drie weken vergaderen in het Catshuis kost 3,7 miljard. Dat zijn rekeningen voor de toekomst, voor onze kinderen en kleinkinderen." Wat is uw prijs voor steun aan het kabinet, vraagt het AD aan Slob: "Op het gebied van de woningmarkt, de zorg en de arbeidsmarkt hebben wij echte wensen. Er moet naar de hypotheekrenteaftrek worden gekeken, er moet ook naar de huursector worden gekeken en naar de bouw. In de zorg moet de AWBZ worden vernieuwd. Maar kijk ook naar de rollator die van de PVV weer in het pakket moest. Dat is echt iets waarop je je kan voorbereiden. Je eerste kinderwagen koop je toch ook zelf?"

Vrijheid van onderwijs

De invoering van prestatiebekostiging in het hoger onderwijs schaadt de onderwijsvrijheid en dreigt onder meer christelijke hogescholen extra hard te raken. ChristenUnie en SGP willen er daarom liefst van af. Een motie die daartoe oproept, heeft ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten gisteren met steun van haar SGP-collega Elbert Dijkgraaf ingediend. ‘Via een U-bocht wordt de vrijheid van onderwijs aangetast’, zegt Schouten in een toelichting. Zie het Nederlands Dagblad en Reformatorisch Dagblad. Zie ook dit bericht op onze eigen site.

Olympische Spelen in Haarlemmermeer

De fractie van de ChristenUnie-SGP vindt dat de gemeente geen euro meer moet uitgeven om aan te haken bij de campagne om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. "Je kunt een euro maar een keer uitgeven en dan zijn er wel belangrijkere elementen in Haarlemmermeer waar we onze aandacht en energie en ons geld aan kunnen besteden", zegt fractievoorzitter Arjo van Bezooijen. Lees meer in de Hoofddorpse Courant.

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 19-03 t/m 23-03'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden