Janneke Louisa beoogd partijvoorzitter

Janneke_Louisa_610vrijdag 30 maart 2012 06:00

Janneke Louisa (46) wordt vandaag officieel voorgesteld als kandidaat-partijvoorzitter van de ChristenUnie. Zij is daarmee beoogd opvolger van de huidige voorzitter Peter Blokhuis. Tijdens het Uniecongres op zaterdag 12 mei in Zwolle wordt de voordracht van Louisa goedgekeurd.

De commissie die in opdracht van het Landelijk Bestuur de selectieprocedure heeft uitgevoerd, herkent in Janneke Louisa een voorzitter die kan verschillende groepen mensen kan verbinden en visie heeft op de toekomst van de ChristenUnie. De commissie acht haar in staat het proces van vernieuwing waar de partij voor staat vorm te geven.
 
Louisa is werkzaam als gemeentesecretaris voor de gemeente Wijk bij Duurstede. Ze is gehuwd, moeder van twee dochters en woont in Cothen. Ze is in 2009 uit overtuiging lid geworden van de ChristenUnie. Louisa: ,,Ik stemde al langer ChristenUnie, en was erg gecharmeerd van de verantwoordelijkheid die de partij nam in het kabinet. Dat was voor mij de reden om lid te worden.”
 
Louisa heeft zich vanaf dat moment verdiept in de achtergronden, uitgangspunten en organisatie van de ChristenUnie. Met haar gereformeerde achtergrond en haar huidige lidmaatschap van een evangelische gemeente kent Janneke Louisa de cultuur van grote delen van de achterban van de ChristenUnie. Ze typeert de ChristenUnie als een christelijk-sociale partij die diep geworteld is in de samenleving.
 
Louisa: ,,Onze wortels liggen in netwerken. Sociale verbanden als gezin, kerk, werkomgeving en sportvereniging zijn belangrijk en geven een scherp zicht op de verschillende verantwoordelijkheden van overheid en samenleving.”

De ChristenUnie gaat verder met een compacter bestuursmodel. Naast de functie van partijvoorzitter worden vier andere bestuursleden voorgedragen. De voordrachten dienen door het Uniecongres van 12 mei te worden goedgekeurd.

Indien de voordrachten van het Landelijk Bestuur door het Uniecongres worden goedgekeurd, is de samenstelling van het Landelijk Bestuur na het Uniecongres als volgt:

1. Janneke Louisa (1965), voorzitter
2. Piet Adema (1964), algemeen bestuurslid
3. Bert Boerman (1966) algemeen bestuurslid, (voortzetting huidige termijn, hij hoeft niet opnieuw te worden benoemd)
4. Sandra Korteweg-Vermeer (1965), algemeen bestuurslid (voortzetting huidige termijn, zij hoeft niet opnieuw te worden benoemd)
5. Gert Schouwstra (1961), algemeen bestuurslid (tweede termijn)
6. Klaas Tigelaar (1967), algemeen bestuurslid
7. Jolande Uringa (1984), algemeen bestuurslid

Voor meer informatie over het congres: www.christenunie.nl/congres


(Foto: Ruben Timman/www.nowords.nl)Labels
Congres
Partij

« Terug

Reacties op 'Janneke Louisa beoogd partijvoorzitter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden