ChristenUnie in de media 16-04 t/m 20-04

indemedia-bannermaandag 23 april 2012 14:37

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Maandag

De fracties van de ChristenUnie en Leefbaar Reimerswaal (LR) hebben een alternatief plan bedacht voor het bibliotheekbeleid in de gemeente Reimerswaal.

pzc.nl 

Arie Slob, fractievoorzitter ChristenUnie in de Tweede Kamer heeft het eerste exemplaar van het fotoboek ' De Kinderen die nog leven' aangeboden aan Haim ivon, ambassadeur van Israël in Nederland

De fractie van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Gelderland vindt het onverantwoord dat jongeren langer dan negen weken moeten wachten op geïndiceerde jeugdzorg.


De ChristenUnie dringt aan op een snelle herinrichting van het parkeerterrein aan de Sportlaan in Ouderkerk aan den IJssel, bij de sportvelden van voetbalvereniging Spirit.


Koptische meisjes

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) moet actie ondernemen tegen de ontvoering van koptische meisjes in Egypte. Een Kamermeerderheid onder aanvoering van Joël Voordewind (ChristenUnie) eist dat de bewindsman zijn Egyptische collega tot de orde roept.


Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) moet anders te werk gaan om bedreigde asielzoekers, zoals christenen en homoseksuelen, echt te helpen. Dat heeft minister Gerd Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) gisteren de Tweede Kamer laten weten. De bewindsman stelde een onafhankelijk onderzoek in naar aanleiding van een motie van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind.

nd.nl

 


Dinsdag

Tijdens de werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden zijn 180 jaar oude klinkers blootgelegd. Gemeenteraadslid Bert Holleman van de ChristenUnie wil het college van b en w er nu van overtuigen deze stenen op de een of andere manier te hergebruiken.

ChristenUnie dringt aan op vaste standplaats ambulance Burgh-Haamstede. De ambulance voor de Schouwse Westhoek staat nog steeds op de tijdelijke post aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. Bij wisseling van personeel moet deze auto naar Zierikzee.


Woensdag

Ed Anker (33) heeft begrip voor de argumenten van de Partij voor de Vrijheid en Leefbaar Almere, die willen dat hij komt wonen in de plaats die hem vroeg als wethouder.


De gemeente Ede heeft nieuwe klachten binnengekregen over illegale huisvesting van studenten. De ChristenUnie in Ede maakt zich intussen grote zorgen over de regels rond studentenwoningen. Volgens raadslid Jan de Kluijver komen studenten flink in de problemen door nieuwe bestemmingsplannen.

 


Donderdag

Alternatieve bezuinigingen

De ChristenUnie wil op de lange termijn 20 tot 23 miljard euro bezuinigen door minder te investeren in snelwegen en de kinderopvang te beperken. Ook de woningmarkt moet volgens de partij op de schop.

Bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking (OS) zijn voor de ChristenUnie „onbespreekbaar.” De eerdere korting door het kabinet hierop wil de partij terugdraaien.Dat stelt de partij in het donderdag gepresenteerde bezuinigings- en hervormingspakket “Idealen in Crisistijd.”

refdag.nl 

De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de verkeersveiligheid op de A44 bij de Kaagbrug. Fractievoorzitter Arie Slob heeft daarover vragen gesteld bij minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.


Vrijdag

Vandaag presenteerde de ChristenUnie haar eigen alternatieve plan voor de miljardenbezuinigingen. Fractieleider Slob heeft geen geduld meer met premier Rutte; hij vraagt voor volgende week wéér een debat aan. 'We zijn maandenlang op afstand gehouden.'


Studenten van het EH-basisjaar organiseerden het symposium ‘Help, een roeping!’ om hun school aan geld te helpen. Arie Slob van de ChristenUnie en evangelisch denker Otto de Bruijne vertelden over hun roeping.


Samenwerking ChristenUnie en SGP

Aftredend voorzitter Peter Blokhuis van de ChristenUnie denkt dat zijn partij en de SGP op de langere duur zullen samengaan. 


De ChristenUnie is teleurgesteld dat de coalitiepartners er niet in zijn geslaagd om met maatregelen te komen om de crisis te bestrijden. Een gesprek met fractievoorzitter Arie Slob.Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 16-04 t/m 20-04'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > april

Geen berichten gevonden