ChristenUnie: we hebben geknokt voor evenwichtig crisispakket

Arie Slob 2012donderdag 26 april 2012 23:55

Arie Slob: “We hebben er hard voor geknokt en ik ben ontzettend opgelucht dat het is gelukt om in twee dagen tijd tot een stevig crisispakket te komen. Het akkoord is geen pretpakket, aldus Slob. De gevolgen zullen voelbaar zijn, maar het was noodzakelijk om in te grijpen om te voorkomen dat de rekening wordt doorgeschoven naar onze kinderen en kleinkinderen. Tegenover de bezuinigingen staan hervormingen en correcties van pijnlijke maatregelen van het vorige kabinet. Arie Slob: “In bepaalde sectoren zal de vlag uitgaan.”

Op aandringen van de ChristenUnie worden de bezuiniging op het passend onderwijs, het invoeren van een eigen bijdrage in de GGZ en de enorme korting op de persoonsgebonden budgetten geschrapt. Ook wordt er, in tegenstelling tot het catshuisakkoord van VVD, CDA en PVV, niet  verder bezuinigd op het budget van ontwikkelingssamenwerking. Op initiatief van de ChristenUnie wordt er ook fors geïnvesteerd in palliatieve zorg en preventie. En er komt eindelijk duidelijkheid voor de woningmarkt en wordt de hypotheekrenteaftrek op een verantwoorde manier afgebouwd. Dat is echt een mijlpaal.” 

De ChristenUnie heeft keer op keer het kabinet opgeroepen om met voorstellen naar de Kamer te komen. Maar de regeringspartijen VVD en CDA hielden dat af. Het is heel bijzonder dat het nu in goede samenwerking met Alexander Pechtold  en Jolande Sap is gelukt onze verantwoordelijkheid te nemen en te komen met een antwoord op de crisis. Daarbij heeft het enorm geholpen dat de ChristenUnie-fractie de afgelopen weken zelf al intensief heeft gewerkt aan een crisispakket had samengesteld, dat is doorgerekend door het CPB. Het huiswerk was dus op orde en dat is terug te zien in het resultaat.

Labels
Arie Slob
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > april

Geen berichten gevonden