Arie Slob voorgedragen als kandidaat lijsttrekker ChristenUnie

Arie Slob 2012vrijdag 27 april 2012 11:02

Het landelijk bestuur van de ChristenUnie heeft donderdagavond Arie Slob unaniem voorgedragen als dé kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de ChristenUnie bij Tweede Kamerverkiezingen van september. “Dat doen we met grote eensgezindheid”, aldus voorzitter Peter Blokhuis.

Slob volgde een jaar geledenAndré Rouvoetop als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Blokhuis: “Arie heeft zich sindsdien ontpopt als een breed gedragen politiek leider van de ChristenUnie en liet zich de afgelopen dagen kennen als een gezaghebbend politicus.”

Op het congres van zaterdag 12 mei wordt deze voordracht aan de leden van de ChristenUnie gepresenteerd en kan de lijsttrekker voor de verkiezingen van 12 september worden aangewezen. De rest van de kandidatenlijst wordt op zaterdag 30 juni vastgesteld.

Het landelijk bestuur heeft ook een verkiezingsprogrammacommissie vastgesteld, onder leiding van Piet Adema. Het crisispakket van de ChristenUnie-fractie ‘Idealen in crisistijd’ zal voor het verkiezingsprogramma een belangrijk leidraad zijn.

Campagneleider voor de Tweede Kamerverkiezingen isGert-Jan Segers, directeur wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie.

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > april

Geen berichten gevonden