ChristenUnie in de media 14-05 t/m 18-05

indemedia-bannerwoensdag 16 mei 2012 16:46

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Zaterdag

Peter Blokhuis is zaterdagmiddag tijdens het congres van zijn partij in Zwolle geridderd.

rd.nl en gelderlander.nl

Arie Slob is zaterdag op het partijcongres van de ChristenUnie in Zwolle verkozen tot lijsttrekker van zijn partij

ad.nl en nd.nl

Arie Slob, de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie (CU) voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september, heeft uitgehaald naar de VVD, het CDA en de PVV.

rtl.nl


Maandag

Moeten christenen uit verschillende organisaties elkaar steunen, omdat ze tot eenzelfde beweging behoren? Ja, vindt CU-Kamerlid Joël Voordewind.

nd.nl

Fractievoorzitter Guido Terpstra (31) van de ChristenUnie Leiden stopt komend zomerreces als raadslid. Het combineren van werk en raadswerk wordt te veel.

dichtbij.nl

'Ik heb liever aandacht voor problemen en oplossingen dan voor wie het verst kan plassen of een nieuw haarspoelinkje heeft.' Dat zei ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind vandaag in Dit is de Dag over lijsttrekkersverkiezingen.

eo.nl

De ChristenUnie (CU) schrapt de verwijzing naar gereformeerde theologie niet uit haar beginselverklaring. De teksten, waarin de rooms-katholieke mis 'vervloekte afgoderij' wordt genoemd, zouden katholieken er niet van weerhouden om lid te worden.

trouw.nl


Dinsdag

Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie wil dat minister Gerd Leers het tentenkamp in Ter Apel nog twee maanden toestaat. In die tijd kan dan uitgezocht worden of de asielzoekers van verschillende nationaliteiten echt wel terug kunnen keren naar hun thuisland.

rtvdrenthe.nl, rtvnoord.nl, rtvdrenthe.nl, nd.nl

Met een overgrote meerderheid heeft het partijcongres van de ChristenUnie (CU) zaterdag in Zwolle de motie ‘Rome en Reformatie’ aangenomen.

In de motie spreken de leden van de CU uit dat: “Rooms-katholieken die kunnen instemmen met beginselen en standpunten van de ChristenUnie, van harte welkom zijn als partijlid. Dat rooms-katholieke en protestantse partijleden in alle opzichten op gelijke voet staan, en de partij actief mogen dienen in politieke functies.

katholieknieuwsblad.nl, nd.nl

De ChristenUnie-fractie gaat opnieuw aandacht vragen bij het Aalburgse college voor de onveilige verkeersituatie aan de Veensesteeg.

brabantsdagblad.nl


Woensdag

De als gevaarlijk aangemerkte kruising Oosterlandenweg-Veilingweg in IJsselmuiden zal binnenkort worden aangepakt. Die belofte deed verantwoordelijk wethouder Pieter Treep maandagavond aan de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling.
ChristenUnie-woordvoerder Johan Boeve bracht de kwestie ter sprake naar aanleiding van een recente aanrijding

destentor.nl

De provincie Gelderland moet daadkrachtiger optreden om ambulances in alle Gelderse gemeenten binnen de gestelde vijftien minuten ter plaatse te hebben. Dat stelde ChristenUniefractievoorzitter P. Plug dinsdag.

refdag.nl

In de Waalse Kerk in Den Haag wordt iedere derde dinsdag van de maand een residentiepauzedienst gehouden. Een Haagse predikant spreekt een meditatie uit, waarna een politicus van een van de christelijke partijen een toespraak houdt. Dinsdag sprak Esmé Wiegman (ChristenUnie).

refdag.nl


Labels
In de media
Opleidingscentrum

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 14-05 t/m 18-05'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > mei

Geen berichten gevonden