ChristenUnie in de media 04-06 t/m 08-06

indemedia-bannermaandag 11 juni 2012 14:45

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Maandag

De ChristenUnie heeft tijdens de raadsvergadering van 31 mei jl. gepleit voor een andere locatie voor de nieuwbouw brandweerkazerne in Elspeet. 


Wim de Jong (ChristenUnie) neemt afscheid van de Deventer politiek. Hij keert na het zomerreces niet terug als raadslid.

Humberto Tan in gesprek met Roel Kuiper (ChristenUnie): "De Eerste Kamer is steeds als laatste aan het woord geweest, maar deze keer had de Kamer behoefte om eens systematisch terug te blikken op de besluitvorming.”


“Een kwalijke zaak”, dat vindt Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn van de ChristenUnie het verankeren van de huidige status van de BES-eilanden in de Grondwet.


ChristenUnie Geldermalsen en ChristenUnie Gelderland lobbyen samen voor meer aandacht voor het spoorknelpunt in Tricht.


Lodewijk Tax (20) is vanaf 1 september de nieuwe – en katholieke – penningmeester van PerspectieF, de organisatie van ChristenUnie-jongeren. Dat heeft de Algemene Ledenvergadering zaterdag besloten.
Dinsdag

Haar eigen fractie, die van de ChristenUnie, in de gemeenteraad is uiteraard blij met de complimenten uit allerlei politieke richtingen, die wethouder Jacqueline Koops kreeg in de raadscommissie Burgers en Samenleving voor haar beleidsnota over schuldhulpverlening. 


De leeftijdsgrens voor alcohol moet naar 18 jaar. Dat vindt een meerderheid van de Eerste Kamer. ChristenUnie-senator Roel Kuiper is daar erg blij mee. 'Het is nu ruim baan voor het initiatiefwetsvoorstel waar de ChristenUnie aan werkt. 

blikopnieuws.nlWoensdag

Maarten van Ooijen (22) hoopt zaterdag tijdens de ledenvergadering van ChristenUnie-jongerenorganisatie PerspectieF het voorzitterschap van zijn club op zich te nemen.

Vertrek Esmé Wiegman uit Tweede Kamer

telegraaf.nl, nos.nl, refdag.nl, nd.nl


Donderdag

Het Ondergronds Afval Transportsysteem (OAT) in het stadshart wordt aangepast. Dit omdat de kosten voor het onderhoud van het systeem waarbij alle afvalbakken op een afzuigsysteem zijn aangesloten te hoog zijn. Momenteel zou er bij verantwoordelijk wethouder Ed Anker een plan liggen om alle bakken voor het publiek los te koppelen van het systeem. 


Voor de katholiek die 'christelijke politiek' nastreeft, bestaat geen ideale keuze. Onze persoonlijke voorkeur ligt bij de ChristenUnie. Een keuze op basis van vergelijking.
Vrijdag

We moeten van verdedigers aanvallers worden”, aldus prof. dr. Roel Kuiper. „Als je begint met studeren, valt al het wetenschappelijke denken over je heen. Paulus leert ons daarentegen dat iedere gedachte krijgsgevangene moet worden van Jezus Christus.”

De ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer is verbaasd over de aanpak van spoorknelpunten rond Zwolle door ProRail. 

De fractie van de ChristenUnie wil extra geld beschikbaar stellen voor de jeugdbrandweer.


Het Nederlandse spoor wordt op termijn uitgerust met het beveiligingssysteem ERTMS. Door dat systeem rijden treinen niet meer door rood.


De kans is groot dat een meerderheid van de Tweede Kamer nog voor de zomer akkoord gaat met de Kinderasielwet. Kinderen van asielzoekers die langer dan acht jaar in Nederland zijn, hebben dan recht op een verblijfsvergunning. Volgens Tweede Kamerlid Joel Voordewind (ChristenUnie) zijn de onderhandelingen voor de Kinderasielwet - een initiatiefwet van PvdA en ChristenUnie - ,,erg serieus”.

frieschdagblad.nlLabels
In de media

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > juni

Geen berichten gevonden