ChristenUnie: minister gaat doelstellingen politievrijwilligers niet halen

politiepetdinsdag 19 maart 2013 20:05

De ChristenUnie vindt dat minister Opstelten te weinig werk maakt van werving en opleiding van politie-vrijwilligers. Kamerlid Gert-Jan Segers wil dat de minister van justitie de korpsleiding aanspoort en zorgt dat er genoeg budget is voor werving en opleiding. Segers: ,,Van de 4500 te werven vrijwilligers zijn er nog maar 1.500 executieve politie-vrijwilligers opgeleid, terwijl de opleiding 14 maanden duurt. De minister streeft er naar om minimaal 625 vrijwilligers per jaar op te leiden. Deze doelstelling wordt bij lange na niet gehaald. In 2012 zijn er slechts 160 vrijwilligers ingestroomd, en voor 2013 hebben slechts 244 mensen ingetekend.”

Als de minister zijn doelstelling voor 2015 nog wil halen, mag er nog wel even een hele fikse slag gemaakt worden. Deze vrijwilligers staan niet zomaar op de stoep van de politie, maar moeten actief worden geworven. Hierover maakt de ChristenUnie zich zorgen.  Segers: ,,Het ziet er naar uit dat de minister zijn doelen niet gaat halen, terwijl de politievrijwilligers een enorme aanwinst zijn om de samenleving veilig te houden. Op dit moment vinden géén wervingsactiviteiten plaats en is er geen budget meer.”

De ChristenUnie ziet een grote meerwaarde in politie-vrijwilligers. Segers: ,,De politie kan niet zonder een grote groep vrijwilligers die naast hun gewone baan bijspringen bij bijvoorbeeld surveillance op straat tijdens koopavonden en evenementen. Honderden mensen zetten zich minimaal 240 uur per jaar in voor de politie tegen een vrijwilligersvergoeding. Geweldig dat zo veel honderden mensen zich op deze manier willen inzetten voor de samenleving. Daar moet de minister veel meer gebruik van maken.”

Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer
Veiligheid

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: minister gaat doelstellingen politievrijwilligers niet halen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > maart

Geen berichten gevonden