ChristenUnie treedt toe tot coalitie provincie Groningen

Provinciehuis Groningen voorzijdemaandag 08 april 2013 12:54

De ChristenUnie is toegetreden tot Gedeputeerde Staten van Groningen. Met de ChristenUnie heeft het nieuwe college het vertrouwen van Provinciale Staten. De ChristenUnie versterkt het provinciebestuur van PvdA, VVD en D66 nadat Groenlinks twee weken geleden uit het college stapte.

De bestaande coalitiepartijen hebben voor de ChristenUnie gekozen vanwege de inhoudelijke herkenning en de constructieve houding in de afgelopen jaren. De partij is de onderhandelingen in gegaan met het doel en de voorwaarde een herkenbaar ChristenUnie-profiel aan het programma en het college te geven. Dat is gelukt.

Door de komst van de ChristenUnie gaat het provinciebestuur zich richten op betaalbaar leerlingenvervoer en de aanpak van jeugdwerkloosheid. Ook verduurzaming van de landbouw, het ondersteunen van vrijwilligerswerk, de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf en meer grensoverschrijdende samenwerking staan door de ChristenUnie in het nieuwe coalitieakkoord.

Fractievoorzitter Henk Staghouwer wordt voorgesteld als gedeputeerde namens de ChristenUnie. Hij zal zich dan gaan zich inzetten voor natuur, landschap en vitaal platteland, landbouw, visserij en dierenwelzijn, Blauwestad en het Waddenfonds. Een portefeuille die goed bij de ChristenUnie past.

Meer informatie op provinciegroningen.christenunie.nl

Labels
In het land
Partij

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie treedt toe tot coalitie provincie Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > april

Geen berichten gevonden