ChristenUnie teleurgesteld over geringe groei aandeel hernieuwbare energie

windmolendinsdag 07 mei 2013 00:32

Kamerlid Carla Dik-Faber heeft vragen gesteld aan minister Kamp over het bericht dat het aandeel hernieuwbare energie vrijwel gelijk is gebleven. Dik-Faber: ,,Er is nauwelijks groei van hernieuwbare energie. Bijna driekwart daarvan is afkomstig biomassa. Zo komen we er niet! Er moet meer worden gedaan om de ambities te halen. Het is tijd om veel meer in te zetten op andere innovatievere en langer houdbare vormen van schone energie."

Vragen van het lid Dik-Faber (ChristenUnie) aan de minister van Economische Zaken over het bericht dat het aandeel hernieuwbare energie vrijwel gelijk is gebleven.

1.
Hebt u kennisgenomen van het CBS-onderzoek, waaruit blijkt dat het aandeel hernieuwbare energie vrijwel gelijk is gebleven in 2012?
2.
Bent u met mij van mening dat de cijfers een teleurstellend beeld geven van de groei van het aandeel schone energie?
3.
Hoe beschouwt u de beperkte groei van 0,1% van het aandeel schone energie in relatie tot het kabinetsdoel van 16% hernieuwbare energie in 2020?
4.
Bent u, gezien het grote aandeel biomassa in de duurzame energiemix, met mij van mening dat het tijd is om veel meer in te zetten op andere innovatievere en langer houdbare vormen van schone energie?
5.
Zijn de cijfers voor u aanleiding om de ambities met betrekking tot windenergie op land realistischer te maken, aangezien veel beoogde locaties afvallen in verband met belangen van ruimtelijke ordening, omwonenden of milieu, en daarnaast omwindenergie op zee te versnellen?
6.
Welke actie onderneemt u om energiebesparing beter en sneller van de grond te krijgen, gezien de belangrijke bijdrage in het verhogen van het aandeel schone energie?
Labels
Carla Dik
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie teleurgesteld over geringe groei aandeel hernieuwbare energie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden