'Andere kijk op prostitutie'

20130923-Symposium-Prostitutie_APR9872woensdag 25 september 2013 14:02

Het symposium ‘Andere kijk op prostitutie’ dat de ChristenUnie samen met de PvdA, Fier Fryslân en Centrum Kinderhandel Mensenhandel op 23 september 2013 organiseerde, bracht (ervarings)deskundigen en belangstellenden uit uiteenlopende hoeken bij elkaar. Uitgangspunt van het symposium was de wens om het maatschappelijk debat rond prostitutie en seksuele uitbuiting te verdiepen.

ChristenUnie-kamerlid Gert-Jan Segers kijkt positief terug op de middag, waarop bleek dat steeds meer mensen bereid zijn zich in te zetten in voor de strijd tegen mensenhandel en de misstanden in de prostitutie. “Het is de strijd tegen de ‘vliegen om de prostituees heen’ die ons kan samenbinden”, zei hij aan het einde van het symposium.

Deze ‘vliegen’ waren eerder op de middag het onderwerp geweest van een lezing door Peter Lemaire, raadsheer bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Lemaire pleitte voor een pooierverbod, zodat prostituees niet langer uitgebuit zouden kunnen worden door pooiers of loverboys. Gert-Jan Segers had al eerder voor een dergelijk verbod gepleit: “Het is onbestaanbaar dat we blijven tolereren dat prostituees zich kapot moeten werken voor harteloze mannen voor wie mensen handelswaar zijn.”

Bekijk en luister hier de foto's, video en toespraken van het symposium

Labels
Gert-Jan Segers
Mensenhandel en prostitutie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Andere kijk op prostitutie''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > september

Geen berichten gevonden