Geen zedenplegers naar landen die bekend staan vanwege kindersekstoerisme

Joel Voordewind wordt geinterviewd-webdonderdag 10 oktober 2013 13:50

De ChristenUnie wil dat veroordeelde pedoseksuelen met een groot risico op terugval niet kunnen afreizen naar landen die bekend staan om kindersekstoerisme. Vandaag nam de Tweede Kamer een motie van Joël Voordewind en Gert-Jan Segers hierover aan. ChristenUnie wil dat de huidige wet beter wordt benut om kinderen in het buitenland te beschermen.

Vandaag maakte minister Opstelten bekend dat hij de wet inderdaad beter wil benutten. De Kamerleden  vinden het een goede zaak dat de strekking van de motie zo voortvarend wordt opgepakt door de minister, maar willen graag een stap verder. Voordewind: ,,Ik wil dat de Paspoortwet daadwerkelijk wordt gebruikt om veroordeelde pedoseksuelen tegen te houden. De minister kan nu al besluiten om het paspoort in te trekken, maar dit gebeurt  nu eigenlijk vooral bij drugsdelinquenten.”

Beschermen
In de aanpak van kindersekstoerisme was een belangrijke aanbeveling van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen om de paspoorten van veroordeelde pedoseksuelen ook in te trekken en na te gaan of het daarmee inderdaad lukt om ze tegen te houden. Segers: ,,Nederland heeft ook de plicht om kinderen in het buitenland te beschermen tegen veroordeelde pedoseksuelen. Dat houdt niet op bij de grens, vandaar ons voorstel. Wij willen dat over enige tijd ook gekeken wordt of het inderdaad lukt om deze zedendelinquenten te weren. Anders moeten er nieuwe maatregelen volgen.”

Labels
Gert-Jan Segers
Joël Voordewind
Justitie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Geen zedenplegers naar landen die bekend staan vanwege kindersekstoerisme'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > oktober

Geen berichten gevonden