'Kinderpardon moet ook gelden voor Dennis'

dennis burundidonderdag 21 november 2013 12:00

De ChristenUnie heeft woensdag in de Tweede Kamer voor een ruimere interpretatie van het kinderpardon gepleit. 'Het zou ook moeten gelden voor de 8-jarige Dennis uit Utrecht', vindt Kamerlid Joël Voordewind. Deze jongen uit Utrecht heeft te horen gekregen dat hij uitgezet wordt naar Burundi, terwijl hij zijn hele leven al in Nederland woont. Voordewind betreurt dat PvdA 'ingaat tegen de geest van de wet die zij zelf met ChristenUnie heeft ingediend'.

Tweede Kamerlid Joël Voordewind: "Als hij acht jaar in Nederland is, dan is hij verworteld, spreekt hij de taal, is hij op school geweest, in zicht van de lokale overheid geweest en dan is het logisch dat hij onder de regeling zou moeten vallen."

De jongen is in Nederland geboren en opgegroeid, maar hoorde vorige week van de rechter dat hij en zijn moeder terugmoeten naar het Afrikaanse land. Dennis kan geen beroep doen op het huidige kinderpardon omdat hij niet zijn hele leven onder toezicht van de Rijksoverheid heeft gestaan. 30 november beslist de rechter opnieuw.

Geest van de wet
Helaas stelt de PvdA in de Tweede Kamer dat huidige kinderpardon ruim genoeg is. Voordewind: "Jammer dat de PvdA ingaat tegen de geest van de wet die zijzelf samen met de CU hebben ingediend. We gaan nu de gemeenten mobiliseren om te pleiten voor erkenning van de verworteling van de 300 kinderen. Deze kinderen en gemeenten kunnen aantonen dat ze in Nederland hebben verbleven. Zij zaten namelijk op scholen en dat valt onder rijksinspectie."

Petitie
Er is een petitie voor Dennis opgezet,  die inmiddels al ruim 30 duizend keer ondertekend is. Kijk hier voor de petitie.

Labels
Joël Voordewind
Justitie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Kinderpardon moet ook gelden voor Dennis''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > november

Geen berichten gevonden