CU Veendam wil 'begeertepreventie'

maandag 01 mei 2006 10:11

De fractie van de ChristenUnie in Veendam gaat in de gemeenteraad pleiten voor actieve gedragsbeïnvloeding van schuldenaren.

Dat heeft fractievoorzitter A. Janssen maandag gemeld. Hij pleit onder meer voor een verbod op reclamedrukwerk en postordercatalogi voor mensen met hoge schulden zodat ze niet verleid kunnen worden tot het doen van impulsaankopen. "De toename van het aantal schuldenaren is een landelijk probleem'', stelt Janssen. "Bij ons in de gemeente is het aantal de afgelopen jaren verdubbeld, en ook de kosten die daarmee gepaard gaan.''
 
Volgens de fractieleider zou het probleem deels kunnen worden ondervangen door "begeertepreventie''. "Mensen worden door bijvoorbeeld reclamefolders of postordercatalogi aangespoord tot het doen van impulsaankopen. Dat stukje verleiding zou je als overheid in kunnen dammen.'' Janssen denkt bijvoorbeeld aan stickers die op de brievenbussen van schuldenaren geplakt zouden kunnen worden.
 
Ook stelt hij voor bepaalde internetsites waar gemakkelijk aankopen kunnen worden gedaan ontoegankelijk te maken voor mensen met schulden. Daarnaast suggereert de ChristenUnie cursussen begeertepreventie vanuit de gemeente. De Veendammer CU-fractie gaat het initiatief ook bij de landelijke partij aanhangig maken in de hoop het voorstel op de Tweede Kameragenda te krijgen.

Bron: www.oneway.nl

Labels
In de media
In het land

« Terug

Reacties op 'CU Veendam wil 'begeertepreventie''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > mei

Geen berichten gevonden