Laat Bollenstreek zelf bouwlocaties aanwijzen

woensdag 26 april 2006 10:41

De SGP-ChristenUnie in Zuid-Holland verzet zich tegen de manier waarop men ruimte wil zoeken voor het bouwen van 3300 extra woningen in de Duin- en Bollenstreek. Het gaat hier om het bepalen van een antwoord op het verzoek van de minister van VROM om 10 tot 20.000 woningen te bouwen in de Haarlemmermeer en de Bollenstreek. Dit ten behoeve van Schiphol.

De fractie is bijvoorbaat niet tegen het bouwen van de extra 3300 woningen. Het toespitsen op een aantal specifieke locaties roept echter vragen op bij de SGP/ChristenUnie. Volgens fractievoorzitter Joop Evertse is het aan streek zelf om specifieke bouwlocaties aan te wijzen. De streek heeft zich daar inmiddels toe bereid verklaard.

“Wij begrijpen dan ook niet dat niet wordt ingegaan op het aanbod van de regio, die als het ware garandeert dat men voor 3300 extra woningen zal zorgen en daarbij alleen maar vraagt zelf de bouwlocaties te mogen aanwijzen”, aldus Joop Evertse tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

Evertse verzet zich tegen de houding van andere partijen die “zeer detaillistisch” de bouwlocaties invullen, waarbij de indruk ontstaat dat men “het liefst ook nog de straten en schuurtjes zou intekenen”.

Het opleggen van specifieke locaties brengt het gevaar met zich mee dat goede bollengrond, met name voor hyacinten, verloren gaat.

De SGP-ChristenUnie wil de Duin- en Bollenstreek uitdagen binnen een bepaalde tijdslimiet met een eigen voorstel te komen. Mocht de streek er niet uitkomen, dan kan de provincie altijd nog de knoop doorhakken.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Laat Bollenstreek zelf bouwlocaties aanwijzen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > april

Geen berichten gevonden