ChristenUnie wil reactie van minister op Cyberseks

cyberseksdonderdag 01 juni 2006 12:14

De ChristenUnie heeft Kamervragen gesteld over de schokkende uitkomsten van het onderzoek dat door Rutgers Nisso Groep is gehouden onder 11.000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Daaruit blijkt dat één op de vier jongens en één op de vijf meisjes naar eigen zeggen het afgelopen half jaar wel eens cyberseks met iemand heeft gehad. De ChristenUnie wil dat staatssecretaris Van der Laan de uitkomsten van dit onderzoek betrekt bij het nog te ontwikkelen beleid over media-educatie op scholen.

In februari organiseerde de ChristenUnie, samen met de NCRV en EO een mediaconferentie over seksualisering van de media en internet. Gezamenlijk met de PvdA pleitte de ChristenUnie toen voor het invoeren van media-educatie op scholen. De staatssecretaris beloofde vervolgens media-educatie te betrekken bij het kabinetsstandpunt jeugd en media. Hieronder staan de Kamervragen.

Schriftelijke vragen van de leden Slob en Rouvoet aan staatssecretaris Van der Laan van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en minister Donner van Justitie.
  1. Hebt u kennis genomen van de verontrustende resultaten van een onderzoek uitgevoerd Rutgers Nisso Groep[1]?
  2. Wat is uw reactie op de constatering dat betrokkenheid van de ouders een belangrijke factor is in het beperken van grensoverschrijdend gedrag?
  3. Wat is uw reactie op de constatering dat 84 % van de jongens en iets meer dan de helft van de meisjes (54%) zegt geen afspraken te hebben met hun ouders over het gedrag op internet?
  4. Wat vindt u van de conclusie dat er een hechte relatie bestaat tussen het bezoeken van pornosites en grensoverschrijdend gedrag?
  5. Bent u bereid de uitkomsten van dit onderzoek te betrekken bij het kabinetsstandpunt over jeugd en media?
[1] www.rutgersnissogroep.nl , zoals geraadpleegd op donderdag 1 juni 2006.
Labels
André Rouvoet
Arie Slob
Tweede Kamer
Vragen

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil reactie van minister op Cyberseks'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > juni

Geen berichten gevonden