ChristenUnie: veiligheid inwoners Groningen staat voorop, productie omlaag

carla-dik-banner-2-944x390woensdag 18 februari 2015 13:06

De ChristenUnie heeft een debat met minister Kamp aangevraagd over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het meewegen van de veiligheid bij besluiten over gaswinning in Groningen.

Kamerlid Carla Dik-Faber: ,,De conclusie dat de veiligheid ondergeschikt geweest is bij besluiten over gaswinning is keihard en bevestigd het gelijk van de Groningers. De bewoners zijn jarenlang genegeerd. Hun  veiligheid moet op de eerste plaats staan bij minister Kamp, daarom moet de gasproductie worden verlaagd naar 30 miljard m3."
 
De ChristenUnie vindt dat er belangrijke aanbevelingen worden gedaan, bijvoorbeeld dat meer ministeries, de provincie en gemeenten betrokken moeten zijn. Ook moet het Staatstoezicht op meer afstand worden geplaatst. Vorig jaar nam de Kamer een motie van de ChristenUnie aan over de mogelijke uitkomsten van het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De motie vraagt om tussentijdse bijstelling van het besluit voor te bereiden, naar aanleiding van de uitkomsten van de Onderzoeksraad.

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: veiligheid inwoners Groningen staat voorop, productie omlaag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden