Steun voor verbeteren vestigingsklimaat voor bedrijven in Zuidoost-Drenthe

carola-schouten-banner-944x390woensdag 01 april 2015 18:32

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft een motie van Carola Schouten gesteund om het vestigingsklimaat te verbeteren voor bedrijven in Drenthe. De motie is ingediend naar aanleiding van de voorgenomen sluiting van Philips Lighting in Emmen en richt zich specifiek op het stedelijk netwerk van Emmen-Coevorden-Hoogeveen-Hardenberg, waar veel innovatieve industrie gevestigd is.

Carola Schouten: “De werkgelegenheid in de regio Emmen-Coevorden-Hoogeveen-Hardenberg staat onder druk, onder meer door de voorgenomen sluiting van Philips. Tegelijkertijd is dit een kansrijke regio voor bedrijven die willen uitbreiden, exporteren of werk terughalen uit het buitenland. Deze motie is een impuls voor de regio om het vestigingsklimaat en het investeringsklimaat te verbeteren.”
 
Europese en nationale structuurfondsen zijn beschikbaar om werkgelegenheid te behouden en te laten groeien. Dat kan door drempels weg te nemen voor bedrijven die willen uitbreiden, exporteren of werk terughalen uit het buitenland (‘reshoring’). Fondsen als EFRO en Interreg passen niet altijd bij de regionale of lokale situatie. Minister Kamp moet nu aan het werk om de regio te ondersteunen bij het inzetten van Europese en nationale fondsen.
 
De ChristenUnie kijkt verder met belangstelling uit naar de bevindingen van de Taskforce in Emmen, die onderzoek doet naar het behoud van de Philips-vestiging in Emmen of een mogelijke doorstart van het bedrijf. De resultaten worden binnenkort verwacht.

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Steun voor verbeteren vestigingsklimaat voor bedrijven in Zuidoost-Drenthe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > april

Geen berichten gevonden