ChristenUnie en CDA op de bres voor casemanager dementie

mantelzorg-bannerdonderdag 23 april 2015 16:29

De Tweede Kamer heeft een motie van ChristenUnie en CDA aangenomen over de Zorgstandaard Dementie. Zorgverzekeraars moeten in hun zorginkoop rekening houden met deze zorgstandaard. Kwaliteit en continuïteit van dementiezorg staan echter onder druk. Zorgverzekeraars kopen algemene zorg in via de wijkverpleegkundigen. Dementiezorg is echter specifieke zorg die aan de zorgstandaard moet voldoen. De casemanagers dementie die afgelopen jaren zijn opgeleid, worden op grote schaal ontslagen.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: ,,Juist als alles verandert in je leven, is een vaste casemanager dementie zo belangrijk. Dat geldt niet alleen voor mensen met dementie, maar ook voor hun mantelzorgers”. Doordat zoveel casemanagers zijn ontslagen, staat de continuïteit van dementiezorg op het spel.

CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot: ,,Casemanagers zijn enorm belangrijk voor het regelen van goede zorg en ondersteuning voor dementerenden en hun mantelzorgers. Zorgverzekeraars moeten dit nu met vaart gaan oppakken”. De Kamerleden hebben staatssecretaris Van Rijn gevraagd om een brief over de uitvoering van de motie.

Labels
Carla Dik
Moties en Amendementen
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en CDA op de bres voor casemanager dementie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > april

Geen berichten gevonden