Voordewind: AOW'ers in betwist gebied moeten uitkering houden

voordewind-banner-1-944x390vrijdag 22 mei 2015 10:13

Tweede Kamerlid Joël Voordewind wil met een motie voorkomen dat alleenstaande AOW’ers gekort worden omdat ze verhuisd zijn naar gebieden als de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Golan. Sinds 1 januari krijgen zij een flink lager AOW-bedrag door de inwerkingtreding van een nieuwe richtlijn.

Wie in Nederland AOW opbouwt, kan de AOW-uitkering niet in ieder land ontvangen. Het Rijk hanteert een lijst van landen waar afspraken mee zijn gemaakt over de betaling van de AOW. Ook Israël staat op deze lijst, waardoor het ontvangen van de opgebouwde AOW mogelijk is. Omdat de status van de betreffende gebieden wordt betwist, geldt dat sinds 1 januari echter niet voor de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en Golan.

Volgens Voordewind moeten de betreffende burgers hun AOW gewoon kunnen ontvangen. “De uiteindelijke status van deze gebieden moet in een alomvattend vredesakkoord beslist worden. Burgers die in Nederland AOW hebben opgebouwd, mogen niet het slachtoffer worden van dergelijke politieke beslissingen,” schrijft het Kamerlid in de motie.

De motie komt aanstaande dinsdag in stemming.

Labels
Buitenlands beleid
Israël
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'Voordewind: AOW'ers in betwist gebied moeten uitkering houden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > mei

Geen berichten gevonden