‘Minister kan succes ontwikkelingsprojecten niet negeren’

voordewind-banner-2-944x390woensdag 02 september 2015 14:28

De ChristenUnie wil dat het kabinet zich opnieuw bezint op de voorgenomen bezuinigingen op de bijdrage aan ontwikkelingsprojecten. Aanleiding is een onderzoek dat vandaag wordt gepubliceerd, waaruit blijkt dat Nederlandse ontwikkelingsorganisaties uitstekend werk leveren. Ze werken effectief en efficiënt en besteden het geld dat ze van de regering krijgen uitstekend, schrijft de Volkskrant. Tweede Kamerlid Joël Voordewind vraagt vandaag een debat aan met minister Ploumen.

Het onderzoek is de grootste evaluatie ooit naar het succes van Nederlandse ontwikkelingsprojecten.

Joël Voordewind wil dat het kabinet het budget voor Ontwikkelingssamenwerking meer inzet op hulp via ngo’s en minder via ineffectievere kanalen, zoals de Europese Unie en sommige multilaterale organisaties. Bovendien moet de forse kabinetsbezuiniging op het budget van Ontwikkelingssamenwerking in 2016 worden verminderd.

Voordewind: “De ChristenUnie heeft al vaker aangedrongen op meer geld voor particuliere ontwikkelingsprojecten, maar kreeg van de minister tot nu toe nul op het rekest. Nu blijkt dat de Nederlandse ontwikkelingsprojecten bijzonder effectief en efficiënt zijn, is het tijd dat ze de bezuinigingen die ze heeft voorgenomen vanaf 2016, opnieuw overweegt. Minister Ploumen kan het succes van de ontwikkelingsorganisaties niet blijven negeren.”

De ChristenUnie ziet een belangrijke taak voor hulporganisaties, “in de wereld die vandaag in brand staat,” zegt Voordewind. “Ieder antwoord op de grote vragen waar we rond vluchtelingen voor staan, begint bij ontwikkelingswerk in de landen zelf.”

Labels
Joël Voordewind
Ontwikkelingssamenwerking

« Terug

Reacties op '‘Minister kan succes ontwikkelingsprojecten niet negeren’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > september

Geen berichten gevonden