ChristenUnie-Kamerlid loopt etappe richting klimaattop Parijs

Carla Dik-Faber - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUnievrijdag 13 november 2015 12:39

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber zal in aanloop naar de mondiale klimaattop in Parijs een etappe van het parcours Groningen–Parijs meelopen. Vanuit de hele wereld trekken mensen lopend naar de Franse hoofdstad om het belang van goede internationale afspraken over duurzaamheid, milieu en klimaat te onderstrepen. Ook vanuit Nederland doet een grote groep mensen aan deze Klimaatloop.

Dik-Faber loopt in Limburg het traject Heerlen–Rolduc. Deze etappe van de Klimaatloop wordt gelopen op 14 november. Twee week later komen in Parijs de wereldleiders bij elkaar om te praten over het internationale klimaatbeleid. De Klimaatloop is een initiatief van kerken uit heel Europa. Ook in Parijs zal Dik-Faber aanwezig zijn, met een delegatie van een commissie uit de Tweede Kamer.

Dik-Faber (ChristenUnie): “Ik maak me zorgen over de manier waarop mensen met de schepping omgaan. De klimaatverandering verplicht ons allemaal om bij te dragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot, het gebruiken van duurzame energie en het fors verminderen van afval produceren. Dat wil ik onderstrepen door met de Klimaatloop mee te doen.”

Labels
Carla Dik
Klimaat

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-Kamerlid loopt etappe richting klimaattop Parijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > november

Geen berichten gevonden