ChristenUnie wil 'bed, bad, brood én begeleiding'

voordewind-banner-2-944x390donderdag 26 november 2015 11:52

De hoogste bestuursrechter in Nederland heeft vandaag bepaald dat geëist mag worden dat uitgeprocedeerde asielzoekers meewerken aan hun vertrek uit Nederland, in ruil voor 'bed, bad en brood'. Volgens Kamerlid Joël Voordewind biedt deze uitspraak geen oplossing voor uitgeprocedeerden die niet terug kunnen. Begeleiding bij vrijwillige terugkeer is noodzakelijk.

Voordewind: "De uitspraken van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep zijn een papieren reactie op een weerbarstige praktijk, waarbij uitgeprocedeerde asielzoekers soms niet eens terug kúnnen keren. Bovendien is inzet op een vrijwillige terugkeer van uitgeprocedeerde vreemdelingen bewezen effectiever. Het kabinet doet er goed aan die praktijk wél onder ogen te zien. Ik zal het kabinet houden aan de aangenomen Pauluskerk-motie Voordewind/Voortman, waarin die aanpak met begeleiding bij terugkeer expliciet wordt benoemd. Bed, bad, brood én goede begeleiding."

Het ChristenUnie-Kamerlid vraagt een keus van het kabinet: "De belemmeringen die het kabinet wil opwerpen met een beperkt aantal locaties in het land en het na een korte periode op straat zetten van vluchtelingen werkt in ieder geval niet. Het kabinet is nu aan zet: kiest ze voor het op straat zetten van vreemdelingen, met gevolgen voor de omgeving én de gezondheid van de asielzoekers, of kiest ze voor echte oplossingen, waarbij de kans op daadwerkelijke terugkeer van deze mensen groter is."

Labels
Asiel
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil 'bed, bad, brood én begeleiding''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > november

Geen berichten gevonden