ChristenUnie blij met kinderbijslag voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba

carla-dik-banner-2-944x390vrijdag 27 november 2015 17:13

Al jaren pleit de ChristenUnie voor kinderbijslag voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, net als in de rest van Nederland. Gisteren stemde de Tweede Kamer in met een wet die dat per 1 januari 2016 eindelijk regelt. “De ChristenUnie heeft het altijd onrechtvaardig gevonden dat kinderen in de Cariben geen aanspraak konden maken op de sociale voorzieningen die voor ons zo normaal zijn. Die onrechtvaardigheid wordt nu hersteld,” aldus ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber.

Een deel van de kinderen in Caribisch Nederland leeft nu in grote armoede. Al sinds de eilanden bij Nederland horen als bijzondere gemeenten pleit de ChristenUnie daarom voor het invoeren van kinderbijslag. Dat kan helpen om in het levensonderhoud van kinderen te voorzien.

Verschillende Kamerleden noemden speciaal de naam van voormalig ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Orthega-Martijn als “de geestelijk moeder” van de kinderbijslagwet. Pas vorig jaar kwam er steun in de Kamer voor haar pleidooi voor kinderbijslag voor de eilanden, door een motie van Kamerleden Carola Schouten en Roelof van Laar. De ChristenUnie dringt nu aan op snelle behandeling van de wet door de Eerste Kamer en de regering, zodat in januari de eerste kinderbijslag nog kan worden uitgekeerd.

Labels
Carla Dik
Koninkrijksrelaties
Sociale Zaken

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie blij met kinderbijslag voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > november

Geen berichten gevonden