Gasproductie Groningen volgend jaar mogelijk hoger dan advies Raad van State

carla-dik-banner-1-944x390dinsdag 08 december 2015 16:54

Nederland gaat volgend jaar mogelijk weer meer gas winnen in Groningen. Een amendement van ChristenUnie-Kamerlid Dik-Faber op de begroting van Economische Zaken om volgend jaar conform de uitspraak van de Raad van State maximaal 27 miljard kubieke meter aan gas te winnen, kreeg geen meerderheid. De ChristenUnie pleit al langer voor het terugbrengen van de gasproductie, maar krijgt daarin geen steun van de coalitie van VVD en PvdA. “De coalitie laat de Groningers in de steek,” vindt Dik-Faber.

Vorige maand vernietigde de Raad van State het gasbesluit van minister Kamp. Volgens de Raad zijn de risico’s van de gaswinning hoger dan Kamp zegt. Daarom mag er dit jaar maximaal 27 miljard m3 worden gewonnen. Alleen als er een strenge winter is, mag daarvan worden afgeweken.

Carla Dik-Faber: “De Raad van State geeft heel duidelijk aan dat 27 miljard het maximale is wat er met het oog op veiligheid gewonnen kan worden. De coalitie verwerpt nu het amendement waarmee we dat ook voor volgend jaar vastleggen en zegt eigenlijk ‘volgend jaar mag de productie wel weer omhoog’. Met alle gevolgen van dien voor de Groningers en hun veiligheid.”

Labels
Carla Dik
Energie
Milieu, energie, volksgezondheid en voedselveiligheid

« Terug

Reacties op 'Gasproductie Groningen volgend jaar mogelijk hoger dan advies Raad van State'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > december

Geen berichten gevonden