ChristenUnie wil maatregelen voor Joods gezin dat met vuurwerk werd bekogeld

segers-banner-5-944x390dinsdag 05 januari 2016 11:55

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers vraagt de minister van Veiligheid en Justitie wat hij doet om een Joods gezin in Amsterdam te beschermen dat rond oud en nieuw te maken kregen met antisemitisme. Ze werden bekogeld met vuurwerk en er werden antisemitische leuzen geroepen. Segers: ,,Als leden van de Joodse gemeenschap niet langer veilig zijn in ons land, dan houden we op een beschaving te zijn."

Segers heeft schriftelijke vragen gesteld. "We moeten  alles op alles zetten om kwetsbare minderheden zoals de Joodse gemeenschap, de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Dit mogen we niet tolereren," vindt Segers. Lees hieronder de door Gert-Jan Segers ingediende vragen.

Vragen van het lid Segers aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat een Joods gezin is bekogeld met vuurwerk. 

1. Kent u het bericht 'Joods gezin met vuurwerk bekogeld'.

2. Wat vindt u ervan dat een joods gezin in Amsterdam op de avond van oud en nieuw is bekogeld met vuurwerk, terwijl antisemitische leuzen werden geroepen en de voordeur is ingetrapt?

3. Welke maatregelen zijn genomen om dit gezin te beschermen en de daders te achterhalen en te straffen?

4. Heeft de aanpak van antisemitisme prioriteit in de opsporing en vervolging?

5. Kunt u een overzicht geven van de stand van zaken van de maatregelen die het kabinet al heeft genomen tegen antisemitisme?

6. Bent u bereid in overleg met Joodse organisaties te bezien of aanvullende maatregelen of intensiveringen nodig zijn om antisemitisme te bestrijden?

Labels
Gert-Jan Segers
Veiligheid

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil maatregelen voor Joods gezin dat met vuurwerk werd bekogeld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > januari

Geen berichten gevonden