Meer kansen voor jongeren op woningmarkt door aangenomen initiatiefwet Carola Schouten

Carola Schouten - Foto: Anne-Paul Roukemadinsdag 09 februari 2016 17:00

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het ChristenUnie-initiatiefwetsvoorstel Jongerencontracten, waarmee jongeren meer kansen krijgen op de woningmarkt. ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten diende het initiatiefwetsvoorstel in, dat zij samen met jongerenorganisatie PerspectieF opstelde.

Met het Jongerencontract krijgen huurders tussen de 16 en 28 jaar een contract voor maximaal vijf jaar. In uitzonderlijke gevallen kan dit nog verlengd worden met twee jaar. Na deze periode maakt de jongere plaats voor een volgende jongere, waardoor er steeds aanbod blijft voor deze doelgroep. Gedurende de huurperiode van vijf jaar blijven jongeren inschrijfduur opbouwen, waarmee hun kansen op een volgende woning ook toenemen.

Carola Schouten: "Momenteel hebben jongeren weinig kans op de huurmarkt. Er bestaan lange wachtlijsten, waardoor veel jongeren in schimmige huursituaties terecht komen, of noodgedwongen thuis blijven wonen. Met deze wet worden de kansen voor jonge starters op een woning vergroot. Ik ben blij met de brede steun vanuit de Kamer voor dit voorstel”
Schouten is positief over de rol die PerspectieF speelde bij het opstellen van de initiatiefwet. "Dat de Kamer vandaag instemt met deze initiatiefwet is ook een mooie erkenning van het goede werk van de ChristenUnie-jongeren van PerspectieF."

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Meer kansen voor jongeren op woningmarkt door aangenomen initiatiefwet Carola Schouten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden