4 juni - week 23 - 2007

maandag 04 juni 2007 18:19

Afgelopen zaterdag was ik overdag als gast aanwezig bij de Landelijke Landmachtdag in Wezep. 's Avonds kwam mijn vrouw weer thuis na een week afwezigheid. Mijn weblog op zaterdag bijwerken was er dus niet bij. Daar zal, zo hoop ik, begrip voor zijn. De Landmachtdag verliep overigens dramatisch. Ik was daar met een aantal collega-kamerleden. Voor onze ogen vond tijdens een demonstratie een ongeluk plaats dat later een dodelijke afloop bleek te hebben gehad. Verschrikkelijk. In het bijzonder voor de nabestaanden. Mijn waardering voor de legerleiding die wist te voorkomen dat er paniek onder het toekijkende publiek ontstond.

De week begon het met Pinksterweekend. Maandag ben ik aanwezig geweest bij Opwekking. Een meeting van voornamelijk evangelische-christenen in Biddinghuizen. Er waren er circa 50.000 bij elkaar. Ieder jaar verbaas ik me er weer over dat dit het nieuws niet haalt. Dat gebeurt namelijk wel met Pink Pop dat gelijktijdig plaatsvindt en ongeveer evenveel bezoekers trekt. Onze stand trok voldoende aandacht. Veel positieve reacties op de regeringdeelname van de ChristenUnie. Fijn om te horen.

Maandagmiddag ook nog een duurloop gedaan. Ook woensdagmorgen vroeg (06.30 uur) en vrijdagavond nog flink hardgelopen. Zaterdag 9 juni komt er snel aan. Dan loop ik de halve marathon. De afgelopen weken heb ik stevig kunnen trainen. Ik ben er dus klaar voor. Dat had ik twee maanden geleden niet verwacht. Nu maar hopen dat de temperaturen zaterdag niet zo hoog zijn als vorig jaar. Toen was het circa dertig graden.

Dinsdag weer naar den Haag. Tijdens het vragenuurtje stond de donor-show van BNN centraal. Als fractie hebben we aangegeven het goed te vinden dat er aandacht is voor het grote donorentekort. De vorm waar BNN voor gekozen leek te hebben vonden we te ver gaan. Het leek ons goed als minister Plasterk, die in duidelijke bewoordingen afstand nam van de BNN-plannen, met de omroep zou praten over dit format. Vrijdagavond heb ik het laatste stukje van de uitzending nog gezien. BNN bleek iedereen beet gehad te hebben. Dat kun je één keer doen, is mijn reactie. Hun aanpak heeft in ieder geval de donorproblematiek weer hoog op de agenda gezet. Ze hebben een steen in de vijver gegooid. Nu maar hopen dat het ook daadwerkelijk tot nieuwe donors zal leiden. Minister Plasterk heeft zich in ieder geval al aangemeld.

Het aantal gesprekken was deze week ook weer groot. Ik heb o.a. gesproken met (oud-minister en - kamervoorzitter) Bukman (voorzitter Atlantische Commissie), Vera Keur (voorzitter Vara), Wim Kuiper (directielid VNG), Agnes Jongerius (voorzitter FNV) en tijdens de Landmachtdag met Bernard Wientjes (VNO/NCW).

Met de twee laatstgenoemden onder andere gesproken over het ontslagrecht. In het kader van de nog te houden participatietop is dat onderwerp echt hot. Zo hot dat Trouw deze week meende dat er een deal was tussen PvdA en ChristenUnie over dit onderwerp. Het ontslagrecht zou uitgewisseld zijn met het intrekken van het amendement rond de echtscheidingswet. Hoe verzinnen ze het. De intrekking van het amendement is conform afspraken die gemaakt zijn m.b.t. het coalitieakkoord. M.b.t. ontslagrecht zit er geen licht tussen opstelling ChristenUnie en PvdA. Ons verkiezingsprogramma is daarover in ieder geval duidelijk. Het zou fijn zijn als de desbetreffende journalisten de volgende keer ons ook nog even raadplegen voor publicatie. Dat verwacht ik eigenlijk wel van deze kwaliteitskrant krant die iedere dag op mijn deurmat ligt!

Vandaag (maandag 4 juni) weer een 'heidedag' met de fractie gehad. Prachtig om te zien dat iedereen deze sessies zeer kan waarderen. Het is echt investeren in elkaar.

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '4 juni - week 23 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.