Mijn kinderen en het geloof: een reactie

dinsdag 19 juni 2007 14:30

Désanne van Brederode wijdde haar gesproken column in het tv-programma Buitenhof op zondag 10 juni 2007 aan het ouderschap. Ze spitst haar betoog toe op de vraag of mensen nadenken over hun verantwoordelijkheid voor kinderen voordat zij nageslacht verwekken.

Zij beweert daarbij dat ik die vraag niet aan de orde stel, omdat ik zelf niet weet wat ‘onvoorwaardelijk offervaardig ouderschap’ is. Omdat ik, zo beweert zij, de band met mijn kinderen zou verbreken als ze niet meer in God geloven. Zij zegt haar stelling te baseren op interviews die met mij zijn gehouden.

Er zijn twee interviews waarin ik hierover vragen kreeg. Allereerst eentje met Paul Rosenmöller, uitgezonden op 18 oktober 2006. In dat gesprek beweer ik het tegendeel. Als mijn kinderen niet meer zouden geloven, zijn ze mij ‘er geen moment minder dierbaar om’, ook al zou ik er niet aan moeten denken en het moeilijk te verteren vinden. In dezelfde lijn liet ik me uit in de Volkskrant van 14 oktober 2006. In antwoord op de vraag wat ik ervan vind als mijn dochter trouwt met een andersgelovige en zich bekeert tot het geloof van haar partner, zeg ik: ‘Eén ding staat als een paal boven water: ze verspeelt mijn liefde niet.’

Ik heb er grote moeite mee dat mij nu het tegendeel in de mond is gelegd. Een columnist heeft de vrijheid om zaken scherp te stellen, maar ook de verantwoordelijkheid om de feiten recht te doen.


Bron: www.jeugdengezin.nl

Labels
André Rouvoet

« Terug