Emma

dinsdag 16 september 2003 21:31

Prinsjesdag! Is er een beter moment om met een weblog te beginnen dan de start van een nieuw parlementair jaar? Overigens mijn eerste als fractievoorzitter.

Prinsjesdag! Is er een beter moment om met een weblog te beginnen dan de start van een nieuw parlementair jaar? Overigens mijn eerste als fractievoorzitter. ’t Was mooi weer, maar uit de Miljoenennota en Troonrede kwamen vooral veel donkere wolken tevoorschijn. ‘k Werd er niet vrolijk van en ik vermoed heel veel mensen in dit land niet. Onze reactie als ChristenUnie was er meer één van kritiek dan van krediet: bij de start van Balkenende II hebben we gezegd dat onze steun niet vanzelf komt, maar wel verdiend kan worden. Nou, daar worden nog weinig pogingen toe gedaan. Bezuinigen is nodig, maar niet zo! Voor veel kwetsbare groepen (chronisch zieken, gehandicapten, ouderen, WAO’ers) komen er teveel pijnlijke maatregelen tegelijk aan. Je kunt mensen niet oproepen meer verantwoordelijkheid te dragen en ze tegelijk de mogelijkheden om dat te doen uit handen nemen. Dat is ook de teneur van mijn reacties voor radio en TV.
Het enige leuke nieuws van minister Gerrit Zalm is dat hij vandaag opa is geworden van kleindochter Emma. Vier jaar geleden kregen Liesbeth en ik op Prinsjesdag ook een Emma…
Lekker gegeten met mijn gasten (Liesbeth, m’n broer en schoonzus) en nu thuis nog de laatste hand aan de speech voor de Algemene Beschouwingen van morgen leggen.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Emma'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.