De APB van JPB

zaterdag 20 september 2003 10:17

Gisteren geprobeerd wat gas terug te nemen, na een intensieve week van Prinsjesdag en Algemene Politieke Beschouwingen. Viel niet mee.

Gisteren geprobeerd wat gas terug te nemen, na een intensieve week van Prinsjesdag en Algemene Politieke Beschouwingen. Viel niet mee: er was veel blijven liggen en dus toch nog grotendeels op de laptop zitten werken aan beantwoording van de ruim honderd mails die na ‘schoning’ van alle spam overbleven.

’t Waren vooral de Algemene Beschouwingen van Balkenende. Hij stond er goed en had een stevig verhaal over de visie achter de bezuinigingen. Dat wil niet zeggen dat hij mij – en de andere oppositiefracties – overtuigde. Maar helaas: alle pogingen om de scherpe kanten van de maatregelen bij te vijlen mislukten. Zelf heb ik maar liefst 4 moties ingediend, o.a. om te voorkomen dat ouderen en chronisch zieken door het sociaal minimum zakken. CDA, VVD en D66 stemden tegen… Tja, dan ben je als oppositie dus machteloos.

Al met al een goed gevoel over de presentie en presentatie van de ChristenUnie: we hebben ingezet op de speerpunten en ons profiel goed kunnen neerzetten. De reacties uit het fractieteam, maar ook ‘van buiten’ zijn positief. En de peiling van gisteren (5 zetels) is dan natuurlijk een leuke afsluiter.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'De APB van JPB'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.