Dagboek Arie Slob week 8 - 2002

zaterdag 23 februari 2002 23:51

Zondag 17 februari
Na de drukke week die achter me ligt, geniet ik met mijn gezin van de zondagsrust. Een dag met vertrouwde ingrediënten. In ons huis vliegen vandaag de sjoelstenen je om de oren. Karen (6) verbluft ons allemaal met een geweldige score.

Maandag 18 februari
‘s-Ochtends drink ik nog koffie met Marjette en dan op reis naar Assen. Ik word bij het NS-station opgepikt door de lijsttrekker van de ChristenUnie uit Veendam. We reisen naar Veendam en ons gezelschap wordt aangevuld met ChristenUnie-mensen uit Menterwolden, Winschoten en Stadskanaal. Er is een gevarieerd programma opgesteld. We bezoeken een verzorgingstehuis, spreken met het voltallige college van Menterwolden en bezoeken een slachterij. ‘s-Avonds een goed bezochte verkiezingsavond in Veendam. Precies op tijd sta ik om 23.00 uur in Assen weer op het station. Voldaan na een geslaagd bezoek aan Oost-Groningen.

Dinsdag 19 februari
Deze dag heb ik in mijn agenda vrijgehouden voor mijn gezin. Dat lukt niet helemaal omdat onder andere Trouw en het Parool mij bellen om een reactie te geven op de Nova-uitzending over Islamitisch Onderwijs. Ik bekijk de uitzending op mijn computer (handig dat internet) en verbaas me over de snelle conclusies van Adelmund. Ook haar opmerking ‘ik haat dit type onderwijs’ getuigt van weinig besef van de grote verantwoordelijkheid die ze als staatssecretaris van onderwijs draagt. Mijn reactie naar de pers is dat, als er binnen deze scholen sprake zou zijn van strafbare feiten, het openbaar ministerie in actie moet komen. Dat overstijgt de onderwijsportefeuille. Ik waarschuw voor het te snel op één hoop gooien van allerlei zaken die de vrijheid van onderwijs raken. In Nova gaf de directeur van Forum bv aan hij tegen het verbod op muziek luisteren en tv-kijken op Islamitische scholen te zijn. Dat is dus een hele andere discussie dan het aanzetten tot haat, waar mogelijk sprake van is. We halen vandaag een vriendje van Aron op in Sint Jansklooster en zoeken een nieuwe vouwwagen uit in Emmeloord. Onze oude vouwwagen is volkomen onverwacht total loss verklaard (er zijn metaalbreuken onder de wagen geconstateerd). Gelukkig viel het nog net binnen de verzekeringstermijn. ‘s-Avonds met ons gezin en twee logees voor de tv naar schaatsen gekeken.

Woensdag 20 februari
Marjette is met de hele club naar zowel de schaatsbaan als het zwembad in Deventer. Ik werk vandaag thuis. Lekker rustig. Tegen 18.00 uur vertrekken we met de auto naar Den Helder. Daar zal ik een spreekbeurt geven. Het is de eerste keer dat Marjette meegaat. Slecht weer onderweg. We komen net op tijd aan. Goede opkomst en vergadering. De lijsttrekker in Den Helder (Henk Vos) maakt met een evenwichtig verhaal indruk op zowel Marjette als mij. Ik ben in zijn algemeenheid zeer te spreken over de lokale ChristenUnie-kwaliteit die ik de afgelopen weken op mijn campagnereis door de het land ben tegengekomen. Minder tevreden ben ik over een discussie tussen SGP en ChristenUnie die in de media weer is losgebarsten. Laten we daar nu eens mee ophouden. Het is zo contraproductief. Het is 00.30 uur als we eindelijk thuis zijn. De Nipo-peiling geeft de ChristenUnie 4,6% van de stemmen. Keurig.

Donderdag 21 februari
Ook deze dag kan ik voor een deel thuis doorbrengen. Een goede gelegenheid om wat vooruit te werken. Er moet nog genoeg gedaan worden de komende weken. Ik schrijf ook een artikel voor de campagne. ‘s-Avonds reis ik met de trein naar Dordrecht. Zo kom je nog eens ergens. Ik spreek op de verkiezingsavond van de plaatselijke ChristenUnie. Redelijke opkomst. Ook hier melden zich weer nieuwe leden aan. Dat is zowel mentaal als financiël belangrijk voor de ChristenUnie, heb ik in mijn speeche aangeven. Gisteren in Den Helder leverde dat ook een aantal nieuwe leden op. Ook vandaag ben ik om 00.30 uur thuis. Zwolle-Dordrecht is niet naast de deur. Ik heb me onderweg niet verveeld met de nieuwste Grisham. Ik heb het boek net uit als de trein Zwolle binnen komt denderen. Bij het station ontmoet ik nog de plaatselijke lijsttrekker van de PvdA, mijn vriend Jaap Hagedoorn. Hij heeft vandaag minister Pronk Zwolle laten zien. Hij steekt me een hart onder de riem als het om mijn positie op de landelijke lijst gaat (‘ Je gaat het redden’). Ik hoop het met hem. Wat de PvdA betreft ben ik minder zeker. Ze zitten in een wat negatieve spiraal. Met de gespierde taal van Melkert deze week zullen ze, zo denk ik, het niet gaan redden.

Vrijdag 22 februari
‘s-Morgens ‘klus’ ik wat thuis en werk ik post weg. ‘s-Middags vertrekken we allereerst naar Hilversum om Lotte bij een logeeradres op te halen. Daarna door naar Almere waar mijn zus Martine en haar gezin woont. Martine was maandag jarig en ze zijn kort geleden verhuisd naar een nieuwe woning. Reden genoeg om weer eens naar Almere te gaan. Overal in de stad (we moesten wat zoeken) treffen we verkiezingsposters aan. Ook een hele fraaie van de ChristenUnie, die nu nog met 1 zetel in de raad vertegenwoordigd is. In 1998 ben ik hier overigens nog op campagne geweest. We hebben het gezellig bij mijn zus. Slecht weer als we naar huis rijden. ‘s-avonds nog een deel van de 10 kilometer schaatsen gezien. Prachtige race van Uytenhaage. In Nova zakken we wat terug in de peilingen. Tja, ook dat kan gebeuren. Nog wel zes zetels.

Zaterdag 23 februari
Vandaag zullen we in de kring van familie de verjaardag van mijn schoonmoeder vieren. We ontmoeten elkaar in Putten. Geen politiek dus vandaag. Maandag weer verder. Het zal een drukke week worden: maandagavond naar Maassluis, dinsdagavond De Ronde Venen, woensdag met Kars naar Enschede (incl. werkbezoek), donderdag politiek jongerencafé in Zwolle en vrijdagavond regioavond in Hattem. Ook zullen de vergaderingen in Den Haag weer beginnen. Laat ik nog maar even genieten van de rust van deze dagen. Buiten sneeuwt het. Arme lokale politici die overal met hun standjes de potentiële kiezers proberen op te zoeken.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob week 8 - 2002'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.