Dagboek Arie Slob - week 10 2003

zaterdag 08 maart 2003 12:52

's-Middags vertrek ik naar Barneveld. Ik woon een gedeelte van een werkbezoek van de Statenfractie van Gelderland bij. Zo ontvang ik ondermeer informatie over de ontwikkelingen in Kootwijkerbroek en spreken we met een pluimveehouder die in de nabijheid van de getroffen bedrijven woont. Hij valt buiten de ruimingscirkel van 1 kilometer, maar zijn bedrijf zit wel op slot. Het gaat om een gemengd bedrijf dat al eerder met dierenziektes te maken heeft gehad. Dit kan er eigenlijk niet meer bij.

Zondag 2 maart

Ik heb geen dagboek op de site gezet van vorige week. Het was voor een deel een vakantieweek. Al heb ik wel ook gewerkt. Zo ben ik dinsdagavond bijvoorbeeld naar een vergadering van het Uniebestuur van de ChristenUnie geweest. En vrijdagmiddag en avond in den Helder op Statencampagne geweest. Samen met onder andere lijsttrekker Jan Bezemer en de plaatselijke fractievoorzitter Henk Vos. Ik begin steeds meer te krijgen met den Helder. Vorig jaar was ik er ook al in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb thuis ook het een en ander gelezen. Er lag nog zoveel te wachten. Het was een prachtige week als het om het weer gaat. geweldig. Woensdag naar de begrafenis van mijn oud-collega geweest. Voorafgaand aan de begrafenis was er een indrukwekkende bijeenkomst in een kerk gevuld met ca. 800 mensen. Dit zijn momenten waar je de kracht van het geloof sterk voelt. Naar ik hoop en bid geldt dat ook voor de familieleden die met veel verdriet en vragen achterblijven. Donderdag met Marjette naar Delft geweest. 's-Avonds heel erg gezellig gegeten met Kars Veling en zijn vrouw Gerda. Fijn om elkaar weer eens te spreken. Vandaag is het zondag en dat is een synoniem voor rustdag. Wel twee kerkdiensten bezocht en 's-avonds een goede bijeenkomst van onze bijbelstudieclub.

Maandag 3 maart

Vandaag is mijn lieve moeder jarig. Hoera!We zullen haar op een later moment opzoeken. Onze kinderen moeten weer naar school en Marjette werkt vandaag in Zeist. Ik werk thuis en zorg tussendoor wat voor de kinderen en het huishouden. Ik zit tot mijn nek in de vogelpest. Dat onderwerp hoort bij mij (portefeuille landbouw) en is uiterst actueel vanwege de mogelijk uitbraak van deze zeer besmettelijke ziekte in de Gelderse vallei en Laren. Ik probeer overal mijn informatie vandaan te halen en heb veel overleg met mijn medewerker Nadine de Roode. In een persbericht dat we uitgeven maken we ons (opnieuw) sterk voor een goede schadevergoeding voor de direct of indirect getroffenen. Vorige keren stuitte dat op verzet van de toenmalige coalitie van VVD, PvdA en D66. Naar ik hoop maken we nu meer kans. Voor dit moment is de bestrijding van het virus natuurlijk aandachtspunt nummer 1. Maar het is voor betrokkenen ook niet goed wekenlang in onzekerheid te verkeren als het om vergoedingen gaat.

Dinsdag 4 maart

Vandaag werk ik 's-morgens thuis. Weer veel aandacht voor de vogelpest. Het wordt duidelijk dat ik donderdag daarvoor terugmoet naar de Kamer voor een overleg met minister Veerman. 's-Middags vertrek ik naar Barneveld. Ik woon een gedeelte van een werkbezoek van de Statenfractie van Gelderland bij. Zo ontvang ik ondermeer informatie over de ontwikkelingen in Kootwijkerbroek en spreken we met een pluimveehouder die in de nabijheid van de getroffen bedrijven woont. Hij valt buiten de ruimingscirkel van 1 kilometer, maar zijn bedrijf zit wel op slot. Het gaat om een gemengd bedrijf dat al eerder met dierenziektes te maken heeft gehad. Dit kan er eigenlijk niet meer bij. Snel naar huis. Even eten en dan naar Zeewolde. Daar ben ik aanwezig op een bijeenkomst voor de Statenverkiezingen en mag ik spreken over het onderwerp nieuwe politiek versus christelijke politiek. Leuk om weer in Zeewolde te zijn. In de kerstvakantie hebben we er als gezin een weekje vakantie gehouden. Om 23.00 uur thuis. Thijs van Daalen is lijsttrekker in Flevoland en op plaats 4 staat mijn oud-leerling Roelof Siepel uit Almere. In de auto telefonisch nog contact met Andre Rouvoet, die vanuit Katwijk op weg is naar huis.

Woensdag 5 maart

Vandaag moet onze dochter Lotte naar het ziekenhuis. Ze zal geopereerd worden aan haar keel. Om deze wijze moet ze verlost worden van haar al jarenlange nasale spreken. Best spannend allemaal voor een meisje van 10 jaar. Ze houdt zich groot. Marjette gaat met haar mee. Ik zet ze voor de deur van het ziekenhuis af. Ik probeer thuis te werken (bijdrage commissievergadering van morgen over de vogelpest), maar dat valt niet mee. Tussendoor telefonisch contact met Marjette. De operatie is een uur uitgesteld. Vervelend. Uiteindelijk pas om 16.30 uur het verlossende telefoontje dat de operatie goed is verlopen. 's-Avonds ga ik met Esther, Aron en Karen naar het ziekenhuis. Lotte heeft nog veel last van de operatie (o.a. van de narcose) en geeft veel bloed over. Dat is bij de operatie in haar maag gekomen en moet er dus nog uit. Marjette blijft vannacht in het ziekenhuis slapen. Zo lig ik dus een nachtje alleen in ons echtelijk bed. Zielig he.

Donderdag

Om 08.18 uur zit ik in de trein naar Den Haag. Thuis heb ik alles zo goed en zo kwaad als het kan verzorgd achter gelaten. Aron zal Karen naar school brengen en Esther zal haar vanmiddag weer ophalen. Marjette belt me in de trein. Zowel Lotte als zij hebben deze nacht niet veel geslapen. Lotte moest geregeld overgeven. Het hoort erbij maar is niet leuk. In de Kamer aangekomen begeef ik me naar ons nieuwe onderkomen. Dat zal nog even moeten wennen. Alhoewel ik het gezellig zal hebben met twee vrouwelijke medewerkers op mijn kamer (Heleen en Nadine) ben ik er wat ruimte betreft wel op achteruit gegaan. Tja, wat zullen we daar van zeggen. Om 10.45 uur begint eerst de procedurevergadering van de commissie LNV. We besluiten officieel tot een overleg met de minister. daarna een zogenaamde briefing van een uur over de ziekte vogelpest. Dat leverde weer wat nieuwe informatie op en een bevestiging van standpunten over oorzaken en bestrijding van de ziekte. In de trein overigens nog contact gehad met de pluimveehouder die ik dinsdag geproken had en ook met Dick Stellingwerf. Het overleg verloopt goed. Als ChristenUnie geven we steun aan de gekozen aanpak van minister Veerman al geef ik hem wel mee bij twijfel de gekozen cirkel van ontruimingen direct te vergroten. Uitgangspunt moet echter zijn dat we geen dieren doden als daar geen directe aanleiding voor is. Het overleg loopt uit. Ik kan pas om 15.38 uur de trein naar Zwolle nemen. Graag had ik Marjette vandaag afgelost in het ziekenhuis. Thuisgekomen eet ik snel met de kids en we zijn om 18.00 uur in het ziekenhuis. Lotte verdraagt onze (voltallige) aanwezigheid niet echt. Het liefst word ze met rust gelaten. Dat doen we dan maar. Ik blijf bij haar achter als Marjette met de andere kinderen naar huis gaat. Lotte praat zachtjes wat met me en ligt ook veel -ronkend- te slapen. Marjette haalt me tegen 22.00 uur op. Dit was een intensieve dag voor ons allemaal. We zijn wel dankbaar dat het met Lotte naar omstandigheden goed gaat.

Vrijdag 7 maart

Marjette gaat s'-ochtends naar het ziekenhuis. Ik werk thuis. eerst Karen naar school gebracht. Mijn oud mede-directeur bij Concent, Eddie Bleijenburg, komt nog langs om naar de computer te kijken. Op onze nieuwe computer is van alles fout gegaan en ik moet nu echt de Concent-computer weer gaan inleveren. Tussen de middag is Marjette even thuis. Zij zal s'-middags ook naar Lotte gaan. Ik heb s'-Middags een vergadering van het deputaatschap kerk-overheid van mijn eigen kerkgenootschap. Gelukkig is die vergadering in Zwolle. Boeiend om van zo'n deputaatschap (bestaande uit theologen/politici en een jurist) deel uit te mogen maken. Voor s'-avonds heb ik helaas een afgesproken etentje met mijn oud-collega's van de Lvgs moeten afzeggen. Lotte mag helaas nog niet naar huis. Ik ben 's-Avonds in het ziekenhuis bij haar. Tot mijn opluchting heeft ze weer volop praatjes. Zo herkennen we de oude Lotte weer. Ze heeft ook nog koorts. Het is de vraag of ze nu morgen wel naar huis mag.

Zaterdag 8 maart

KAren gaat vandaag met haar vriendje Boudewijn en zijn ouders mee naar Amsterdam (vakantiebeurs in de RAI). Dat is leuk voor haar. Ze gaan met de trein. Marjette gaat naar Lotte toe. Ik zal vanmiddag gaan. s'-ochtends gaat er een persbericht de deur uit dat van mijzelf en PvdA-kamerlid Co Verdaas is. Co woont ook in Zwolle en we hebben ons voorgenomen in de komende periode gezamenlijk werkbezoeken af te leggen in onze woonplaats. Uniek om dat zo te doen. Ik heb er zin in. In april zullen we ermee starten. De telefoon gaat. Lotte aan de lijn: ik mag naar huis. Dat is een verrassing. Alhoewel ze nog koorts heeft, heeft de arts toestemming gegeven om naar huis te gaan. Het infuus is er gisteren al af gegaan en ze heeft goed gedronken. Snel versieren we ons huis. Welkom thuis. Ze ligt nu lekker op de bank omringd met haar gekregen kado's (veel boeken) en mooie ansichtkaarten. Mocht iemand haar nog een kaartje willen sturen, dan kan dat: Lotte Slob, van Nispensingel 57, 8016 LM Zwolle. Ze is gek op paarden! Ik ben nu bezig met het rapport over de bouwfraude. In de fractie hebben we afgesproken dat ik dat debat zal doen. Pittig. Maar wel een onderwerp met enige impact.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek Arie Slob - week 10 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.