Week 37 - 2003

zaterdag 13 september 2003 14:47

Weekdagboek Arie Slob

Zondag 7 september

Na de morgenkerkdienst gaat Lourens met ons mee naar huis. Lourens is een oud-klasgenoot van mijn zoon Aron, die enkele jaren geleden een erg ongeluk heeft gehad. We hebben een gezellige dag met hem. Aron is ook thuis met zijn beste vriend Jelger. 's-Avonds fietsen Marjette en ik nog een rondje.

Maandag 8 september

Vandaag moet ik naar Den Haag. Om 11.15 uur neem ik deel aan een wetgevingsoverleg over lumpsum in het primair onderwijs. We vergaderen (met een onderbreking van een uur) tot 17.00 uur door. Het wetsvoorstel gaat over het afschaffen van schotten tussen verschillende budgetten en het instellen van pilots om alvast te oefenen met lumpsum. Het is een onderwerp waar ik me al lang mee bezig heb gehouden. Goed dus om bij het overleg te zijn. In de loop van de week zullen we tijdens een kort plenair debat het overleg afronden. Ik spoed me naar huis. Net voor het donker wordt lukt het me nog om 30 minuten hard te lopen. Ik kijk ook nog naar de documentaire over de Tweede kamer (deel 2). Alhoewel ik de omgeving herken (ik kom er geloof ik wel eens), geeft de film nauwelijks een beeld van het Kamerwerk zoals ik dat altijd ervaar. Als of Kamerleden de hele dag hun lippen staan te stiften en vakanties plannen. Ik heb wel wat anders te doen.

dinsdag 9 september

Vandaag de eerste werkdag van de tijdelijke vervanger van Nadine voor de portefeuille LNV, Pieter Grimwis. Ik ben blij dat hij er is. Er komt veel werk aan en ik kan wel wat ondersteuning gebruiken. 's-Ochtends fractievergadering. Na de fractievergadering leid ik mijn oude buurmeisje Sabine nog door het kamergebouw. Ik heb haar gisteren in de trein gesproken en het leek haar wel leuk om eens in de Kamer te kijken. Je bent welkom, heb ik haar gezegd. Omdat ze de volgende dag in den Haag moest zijn, voegen we de daad maar direct bij het woord. Voor het vragenuur en de stemmingen ben ik nog bij de een ontmoeting van de vaste Kamercommissie van VWS met enkele vertegenwoordigers van de Zorgcombinatie Zwolle e.o. Zij geven een mondelinge toelichting bij de petitie die ik vorige week al mee naar den Haag heb genomen. Ik kan vandaag redelijk op tijd naar huis. Wel met een tas vol met paperassen.

Woensdag 10 september

Ik ben vroeg in den Haag. Om 09.45 uur begint de vergadering van het Presidium. Daarna kan ik nog even mijn post uitzoeken, eten, maar dan verdwijn ik voor ruim 6 uur in de plenaire vergaderzaal. Van 13.00 tot en met 19.30 uur ben ik betrokken bij een debat over de waterleidingwet, een voortgezet algemeen overleg over de beveiliging op Pim Fortuyn, de 2e termijn van de behandeling van de initiatiefwet op sponsoring in het onderwijs van collega Dijksma en de voortzetting van het debat over lumpsum. Een lange zit. Tineke heeft vandaag het beladen debat over het generaal pardon aan asielzoekers. Na afloop van mijn vergaderingen eet ik met een groot aantal onderwijswoordvoerders in het restaurant. Erg gezellig. Ik blijf vannacht in den Haag. Ruim veel achterstallige (e-mail)post op en kijk met één oog naar de voetbalwedstrijd Tjechië-Nederland. Wat zullen we daar nog van zeggen. Om 23.00 uur ben ik op mijn logeeradres. Moe van de dag val ik snel in slaap.

donderdag 11 september

Een dag vol herinneringen aan 2 jaar geleden. Ik heb vandaag geen vergaderingen en gebruik de dag om o.a. de miljoenennota te bestuderen (onder embargo gekregen). De voorbereidingen voor de Algemene Beschouwingen van volgende week zijn in volle gang. André is vanmorgen bij een congres over waarden en normen in Hardinxveld-Giessendam. 's-Middags zijn er nog stemmingen. Op tijd naar huis. Voor het eerst deze week kan ik 's-avonds thuis eten. Wat een drukte met de kinderen aan tafel. Je zou het haast ontwennen. s'-Avonds ga ik nog een half uur hardlopen. Dat heb ik sinds enkele weken weer opgepakt. Alleen mijn linkervoet werkt niet altijd mee. Voor de rest gaat het erg goed.

Vrijdag 12 september

Ik moet vandaag weer naar den Haag. De begrotingsstukken ophalen en met André spreken over zijn tekst voor de Algemene Beschouwingen. 's-Avonds op verzoek nog een gesprek met een ouders van een dochter die een relatie heeft met een uitgesprocedeerde asielzoeker.

Zaterdag 13 september

Ik sta al om 04.30 uur op. Vandaag start de Week van het Platteland. Ik ga vanmorgen met Jannes Janssen (fractievoorzitter ChristenUnie in Hardenberg) bij een boer helpen in de Krim (gemeente Hardenberg). Om 05.30 uur pikt Jannes me op in Hardenberg en rijden we naar de Krim. Van 06.00 tot 08.00 uur assisteer ik met Jannes de boer en zijn broer (ze hebben een maatschap) bij het voeren en melken van de meer dan 100 koeien. Hartstikke leuk om te doen. We douchen bij de boer en eten met hem en zijn vrouw. Daarna met hem naar het dorpshuis in de Krim voor een rondetafelgesprek over landbouw. Een aantal speciaal daarvoor uitgenodigde mensen geven mij over een veelheid aan onderwerpen heel veel informatie door. Hier heb ik echt veel aan. Deze ochtend is voor mij zeer waardevol. Om 13.00 uur ben ik weer thuis. Ik ben koud binnen of er hangt al een andere boer aan de lijn om me een situatie voor te leggen. Het landbouwwoordvoerderschap krijgt bij mij steeds meer inhoud, merk ik. En zo hoort het. De rest van de dag gebruik ik om nog een beetje te relaxen en wat te werken.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 37 - 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.