week 50 - 2004

zaterdag 11 december 2004 20:17

Als een waar postmodern bestuurder verkondigt Remkes dat de tijd van grote verhalen voorbij is. Mogelijk verklaart dat het feit dat hij zijn dossier niet op orde heeft. Hij maakt aantoonbaar fouten in zijn beantwoording of moet zaken nog verder uitzoeken. Ach, we hebben het maar over de inrichting van het openbaar bestuur voor de toekomst. Ik vertrek snel naar Amsterdam voor het Nationaal Industriedebat. Als indiener van de (aangenomen) motie over de industriebrief ben ik daar samen met een PvdA, VVD en CDA-collega voor uitgenodigd

Vandaag (zaterdag 11 december) ben ik naar de uitvaartdienst van prins Bernhard geweest. Ik zat met mijn collega’s en plaatsgenoten Eddy van Hijum (CDA) en Co Verdaas (PvdA) iets over 08.00 uur al in de trein. We moesten via Rotterdam reizen. Rond 11.00 uur waren we al in de Nieuwe Kerk te Delft. De dienst begon pas om 12.30 uur. Via een scherm konden we wel de gebeurtenissen buiten de kerk volgen. En ook tijdens de dienst was het scherm erg handig om het goed te kunnen volgen. Het was een waardige dienst. Bijzonder om daarbij aanwezig te mogen zijn. Tegen 18.00 uur (eindelijk) weer thuis.
 
In de afgelopen week ‘gewoon’ gewerkt. Tenminste, de maandag stond ook in het teken van Bernhard. Allereerst de herdenking tijdens de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal en later op de dag mochten we nog langs de opgebaarde prins in Paleis Noordeinde lopen.
 
Dinsdag eerst fractievergadering. ’s-Middags na de stemmingen nog een vergadering met minister Remkes over C2000. Het gaat geweldig, zegt Remkes. Ik constateer de nodige spanning met mijn eigen waarnemingen en de vele mails en telefoontjes die ik over dit onderwerp ontvang. Zelfs tijdens het overleg weten mensen uit de praktijk me nog met sms-jes te bereiken. Tijdens het overleg stel ik in ieder geval kritische vragen over de financiële kant van het project, de problemen rond GMS (software meldkamers) en de problemen rond de pagers van de brandweer (daar is het laatste woord nog niet over gezegd). Dinsdagavond de hele avond vergaderd met de TCI. Hoera, het eindrapport is af. Woensdag 15 december om 12.15 uur zal het naar buiten gebracht worden. De NOS zal dit rechtstreeks uitzenden. Van harte aanbevolen. Ik slaap ’s-nachts in den Haag.
 
Woensdagmorgen blijkt Tineke ziek geworden te zijn. Vervelend voor haar en ook voor ons. André mag/moet haar vervangen bij een overleg over koopkrachtplaatjes en de begrotingsbehandeling sociale zaken. Ik zelf zit overvol. Allereerst woon ik een deel van het overleg met minister Brinkhorst bij over de splitsing van energiebedrijven Dat gaat ons allemaal veel te snel. Alleen vrijwillige splitsing is voor ons bespreekbaar. Direct door naar de plenaire zaal. Daar ontmoet ik minister Remkes weer bij het vervolg van het debat over de Wgr-plusregio’s. Als een waar postmodern bestuurder verkondigt Remkes dat de tijd van grote verhalen voorbij is. Mogelijk verklaart dat het feit dat hij zijn dossier niet op orde heeft. Hij maakt aantoonbaar fouten in zijn beantwoording of moet zaken nog verder uitzoeken. Ach, we hebben het maar over de inrichting van het openbaar bestuur voor de toekomst. Ik vertrek snel naar Amsterdam voor het Nationaal Industriedebat. Als indiener van de (aangenomen) motie over de industriebrief ben ik daar samen met een PvdA, VVD en CDA-collega voor uitgenodigd. Het debat is weinig spannend. Alhoewel, mijn VVD-collega Dezentjé-Hamming geeft aan dat het vmbo moet worden afgeschaft en dat het innovatieplatform een bo-bo-babbelbox is. Spreek de taal van je publiek, zal men haar verteld hebben. Het is goed om bij zo’n bijeenkomst te zijn. Zo vaak krijgen we daarvoor geen uitnodiging als kleine fractie. Ik ontmoet zelfs nog een oud-klasgenoot van de lagere school.  Onverwacht kan ik vanavond toch naar huis omdat we gisteren als TCI al klaar zijn gekomen. Mooie meevaller. Ik slaap toch het allerliefst naast mijn allerliefste in mijn eigen bed.
 
Donderdag weer naar den Haag. ’s-Morgens een overleg met twee vertegenwoordigers van de NS. Ook een gesprek met mijn collega Jan de Vries. Daarna een bijna vijf uur durend overleg met staatssecretaris Rutte over het hoger onderwijs. Het is een echt hoofdlijnendebat. Dat maken we niet altijd zo mee. Ik besluit het laatste staartje van de BZK-begroting niet meer af te wachten. Aan het begin van de avond weer thuis.
 
Vrijdagmorgen thuis gebleven. ’s-Middags eerst een overleg met Dirk-Albert Prins van het diaconaal steunpunt van de GKV. Dan naar Bunschoten met ds. Jan Haverman voor een vergadering van het deputaatschap kerk-overheid van hetzelfde kerkgenootschap. ’s-Avonds een uiterst gezellige maaltijd met mijn gezin. Vandaag is het onze huwelijksdag en we vieren dat voor de 18e keer. Ieder gezinslid heeft een gang voor de maaltijd voorbereid. Een heerlijk stel in meerdere opzicht.
 
Deze week ook weer veel Wilders in de media. Ik vraag me af of de discussies over zijn persoon (en met name de beveiliging daarvan) wel zo publiek gevoerd moeten worden. De SP vindt overigens dat we iedere vergaderdag zouden moeten beginnen met een citaat van Wilders en/of Hirsi Ali. Ik probeer me er iets bij voor te stellen. Dat mislukt.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 50 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.