week 52 - 2004

vrijdag 24 december 2004 11:10

Ik wens alle lezers van mijn weblog fijne feestdagen en een gezegend 2005 toe.

Dit wordt mijn laatste dagboekbijdrage voor het jaar 2004. Ik kijk terug op een politiek heftig jaar. Allereerst vanwege de politieke situatie in ons land. We hebben heel wat mee gemaakt in de afgelopen twaalf maanden. Ik denk daarbij onder meer aan alle spanningen rond het sociaal-economisch beleid van dit kabinet, de moord op Theo van Gogh en de bedreiging van mensen als Hirsi Ali en Wilders . Voor mij persoonlijk was het ook een heftig jaar vanwege de dubbele agenda waar ik mee te maken had. Allereerst mijn 'gewone' kamerwerk en daarnaast ook het werk van de commissie Duivesteijn. Het was druk, maar ik kijk tevreden op het werk van het afgelopen jaar terug. Ook dankbaar voor de kracht die ik daarvoor heb gekregen van mijn Schepper.

Het jaar heeft voor de ChristenUnie een mooie afsluiting gekregen door de verkiezing van AndrĂ© Rouvoet tot politicus van het jaar. Een geweldige opsteker voor hem persoonlijk en de fractie. Je moet een dergelijke verkiezing niet groter maken dan het is, maar het stimuleert wel. 

Deze week ben ik maandag de hele dag in den Haag geweest voor de behandeling van het zogenaamde MIT. Met minister Peijs hebben we de infrastructuuragenda voor de komende periode doorgenomen. Het liep wat uit. Daardoor kon ik helaas niet meer naar de laatste bestuursvergadering van Gave van dit kalenderjaar. Dinsdag was de laatste vergaderdag van de Tweede Kamer van dit kalenderjaar. Met de ministers Bot en Balkenende was er een debat over de uitkomsten van de Europese Top. Uiteraard met veel aandacht voor Turkije. Als ChristenUnie hebben we een motie door de Kamer aangenomen gekregen waarin aandacht wordt gevraagd voor de Armeense genocide. Het is voor het eerst dat de Kamer unaniem een dergelijke motie heeft ondersteund. Ik heb dinsdag nog net de laatste trein naar huis gehaald. Om 01.15 uur was ik thuis. Heerlijk. De komende week ga ik allereerst wat uitrusten. Dat heb ik wel verdiend, al zeg ik hetzelf. Begin januari pakken we het werk wel weer op. Voor nu is het mooi geweest.

Ik wens alle lezers van mijn weblog fijne feestdagen en een gezegend 2005 toe.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 52 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.