Motie Hackathon over Jeugd & Gezin

foto.jpg
HenkW2.jpeg
Door Henk Wever op 20 maart 2024 om 19:00

Motie Hackathon over Jeugd & Gezin

Het Themanetwerk Jeugd & Gezin op het ChristenUnie congres

6 problemen, 40 mensen en 45 minuten. Op het ChristenUnie congres van 16 maart 2024 gingen we met elkaar de uitdaging aan in onze motie hackathon. 

foto2Acht groepjes bestaande uit raadsleden, mensen uit het onderwijs, mensen uit de jeugdzorg en één staatssecretaris hadden 20 minuten om een motie te schrijven om 1 van de 6 problemen in het lokale jeugdveld op te lossen in de gemeenteraad. In deze pressurecooker zijn 8 mooie moties ontstaan. Ons jurylid Staatsecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft deze beoordeeld op het nut voor de jeugd, hoe mediageniek de motie is en het ChristenUnie geluid. Het was een geslaagde middag waarbij kennis uit de achterban via mooie gesprekken met de lokale politiek werd verbonden. De opbrengst delen we hier met jullie!

We waren onder de indruk wat bereikt kan worden binnen 20 minuten. Daarom zijn we ook heel benieuwd naar wat er bereikt kan worden met meer tijd. We verzamelen graag de voorbeelden van moties in de praktijk voor jeugd en gezin. Dus zie je een motie hierboven staan en heb je al een soortgelijke motie ingediend? Laat het ons weten en stuur hem door. Heb je een motie op een ander onderwerp en sloeg die ook goed aan? Laat het ons ook weten en stuur hem door. Je kan ons bereiken op het emailadres: jeugdengezin@christenunie.nl

moltiemeter

Labels: