Radio- en tv-spots voor ‘Waardig ouder worden’

01 Gert-Jan Segers.jpg
Door Gert-Jan Segers op 3 februari 2017 om 18:02

Radio- en tv-spots voor ‘Waardig ouder worden’

Samen met Omroep MAX en KBO-PCOB lanceren we vandaag campagnespotjes op radio, televisie en internet voor het manifest ‘Waardig ouder worden’. In de spot wordt iedereen opgeroepen het manifest op www.waardigouderworden.nl te ondertekenen.

Namens de ChristenUnie heb ik samen met omroepdirecteur Jan Slagter (Omroep MAX) en directeur van de ouderenbonden Manon Vanderkaa (KBO-PCOB) in november het initiatief genomen voor de samenwerking rond ‘Waardig ouder worden’. Aanleiding was de discussie over ‘voltooid leven’. Over de wenselijkheid van 'voltooid leven' verschillen de meningen. Ik heb grote bezwaren tegen hulp bij zelfdoding als ouderen zich te veel of eenzaam voelen.

Maar waar we elkaar kunnen vinden is in een inzet voor een samenleving waarin ouderen gezien en gewaardeerd worden. Volgens ons en alle aangesloten partners moet éérst werk worden gemaakt van het voorkómen van voltooid leven, voor de discussie over voltooid leven kan worden gevoerd.

Afgelopen week sloten CDA, SP, PVV en SGP, maatschappelijke organisaties, zorginstellingen, beroepsorganisaties en een groot aantal bekende Nederlanders zich bij het manifest aan. Sinds dinsdag kan iedereen het manifest ondertekenen. Ik roep ook jou op om dat te doen. Klik daarvoor hier.

De tv-spot werd vandaag gelanceerd in het televisieprogramma ‘Tijd voor MAX’ op NPO1, waar ik te gast was.

Labels: ,