De Miljoenennota, maar dan van kinderen

Eppo Bruins, Kindermiljoenennota
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 18 september 2017 om 16:49

De Miljoenennota, maar dan van kinderen

Morgen presenteert het kabinet de Miljoenennota. Dat gaat gepaard met een hoop tradities. Eén van die tradities is tegenwoordig de uitreiking van de Kindermiljoenennota, een prachtig initiatief van Madurodam en ProDemos in samenwerking met scholen door het hele Nederland.

Vandaag, de dag vóór Prinsjesdag, mocht ik die Kindermiljoenennota officieel in ontvangst nemen. Ruim 100 kinderen van verschillende scholen zaten in de plenaire zaal in de Tweede Kamer. Een kinderminister overhandigde het koffertje met daarin een overzicht van de financiële keuzes die de kinderen hebben gemaakt.

Het is belangrijk dat dit wordt georganiseerd. Dat de kinderen leren hoe de overheid werkt en waar ze geld aan willen besteden. Een euro kun je per slot van rekening maar één keer uitgeven. Dit jaar vonden ze natuur het belangrijkst. Natuur is ook voor de ChristenUnie, als groene partij, een belangrijk onderwerp. Duurzaamheid gaat over de toekomst, over volgende generaties. Dat dus juist de kinderen daar zo bewust mee bezig zijn, geeft mij hoop. De kinderen kiezen  voor de toekomst.

Politiek gáát grotendeels over de toekomst van onze kinderen. Wat is er dan mooier dan de kinderen te betrekken bij de politiek?

Na het overhandigingen was er tijd voor een vragenrondje. De kinderen stelden goede vragen, waaruit bleek dat ze echt weten wat er speelt. Zo vroeg iemand hoelang de formatie nog gaat duren. Ze zijn echt op de hoogte. De kinderen waren lekker enthousiast en de sfeer was goed. Ik vond het fantastisch om te doen.

Labels: