ChristenUnie zet zich in voor kinderen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Bonaire, Kralendijk, BES-eilanden
stienekevandergraaf2018
Door Stieneke van der Graaf op 13 november 2017 om 16:51

ChristenUnie zet zich in voor kinderen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Een grote Kamermeerderheid wil dat de positie van kinderen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba verbetert. Dinsdag stemt de Kamer over een motie die ik indiende bij de begroting van Koninkrijksrelaties.

De ChristenUnie vraagt de regering daarmee om de inspanningen die zij al voor deze kinderen doet, voort te zetten. De Kamer wil voor het voorjaar van 2018 geïnformeerd worden over de manier waarop het kabinet dit gaat doen.

De ChristenUnie wil zich inzetten voor de toekomst van de kinderen op de BES-eilanden. De positie en de rechten van kinderen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft blijvende aandacht nodig. Er is nog steeds een groot verschil tussen kinderen die opgroeien in Nederland en kinderen die opgroeien in de Caribische delen van het Koninkrijk.

Ik wil dat de regering zich blijvend voor deze kinderen blijft inzetten. De inspanningen van de afgelopen jaren moeten we voortzetten en de lokale kennis en capaciteit op het terrein van kinderrechten versterken.

Mijn motie – voor mij de eerste als lid van de Tweede Kamer – kan rekenen op brede steun. Ook Bosman (VVD), Van den Berg (CDA), Diertens (D66), Van Tongeren (GroenLinks), Van Raak (SP), Kuiken (PvdA), Bisschop (SGP) en Kuzu (DENK) ondertekenen deze motie.

Labels: